Nedeljski šport

Vaterpolo
Slovenska vaterpolska reprezentanca do 15.leta starosti, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu v bolgarskem mestu Burgas na obali Črnega morja osvojila 11.mesto se danes vrača v domovino. Nikola Pilič, Elvir Bečič, Primož Romšak, ter igralci Jaša Lah, Aleksander Paunovič, Jure Zupanc, Nikola Rajlič, Nejc Peric, Jaka Grabec (vsi AVK Triglav), David Golob, Lukas Z. Gligorovski, Jošt Čarni, Aleksander Cerar (vsi VD Kamnik), Sergej Prikl, Tim Kačič (oba AVK Branik), Alen Lončarevič, Gregor Fičur (oba VD Koper Primorska) in Matija Bernard Čanč (VK Ljubljana Slovan) bodo na brniškem letališču pristali okoli 16-tih. Zanimivo pa je to prvenstvo še po eni strani. Za prvo mesto bosta igrali Madžarka in Črna gora s katero je reprezentanca Slovenije izgubila s dvema goloma razlike (10:8), Srbija s katero je Slovenije izgubila s kar 22:4 bo s Gruzijo igrala za peto mesto, Hrvaška pa s Španijo, s katero je Slovenija izgubila s golom razlike (12:11), za sedmo mesto.

Nogomet
Včerajšnja nogometna tekma tretjega kroga v prvi slovenski nogometni ligi Telekom med nogometaši kranjskega Triglava in Rudarja iz Velenja se je na nogometnem igrišču v športnem centru Kranja končala s zmago nogometašev Triglava s 3:2. Dvakrat je zadel kapetan Luka Majcen, enkrat pa še David Tijanič. Danes bodo nogometaši odigrali še dve tekmi. Ob 17.tih 30 se bo začela tekma Bravo – CherryBox Tabor Sežana in ob 20-tih 30 še Maribor – Olimpija,
Tako nogometaši Roltek Doba, kot nogometaši Kalcer Radomlje so v prvem krogu tekmovanja v drugi slovenski nogometni ligi gostovali. Nogometaši Roltek Doba so ostali praznih rok na tekmi v Ravnah na Koroškem, kjer so jih nogometaši Fužinar Vzajemci premagali s 2:1. Edini zadetek za Roltek Dob je dosegel Račič. Nogometaši Kalcer Radomlje so gostovali v Krškem in s nogometaši Krškega igrali neodločeno 3:3. Prvi polčas so dobili s 1:3, med strelce pa so se vpisali Varga, Primc in Jakovljevič.