Nedeljski šport: 26. dan vaterpolistov

vir: avktriglav.si

Balinanje

Včeraj so tekme zadnjega 14.kroga odigrali balinarji v prvi državni balinarski ligi vzhod in dosegli naslednje rezultate: Čirče VAN DEN : Mengeš Rakoll 14:8, Center Kranj : Sloga 14:8, Bistrica : Tržič AC Žepič 11:11 in Velenje Premogovnik : Planina Kranj 11:11. Končni vrstni red je: 1.Sloga 22, 2.Center Kranj 19, 3.Planina Kranj 18, 4.Premogovnik Velenje 16, 5,Čirče VAN DEN 16, 6.Tržič AC Žepič 13, 7.Mengeš Rakoll 5 in 8.Bistrica 4.

Vaterpolo

Letno kopališče Pod skalo v Kamniku je tudi letos prizorišče zbora vaterpolistov Slovenije. Ta zbor je že 26 po vrsti, začel pa se je v petek.

Včeraj se je prvo predstavila slovenska reprezentanca U15, ki bo konec meseca julija nastopila na evropskem prvenstvu v Bolgariji in imela prvi trening.

Zbor se je nadaljeval s polfinalno tekmo Pokala Slovenje za dečke do 13. leta starosti med mladimi vaterpolisti AVK Triglava in VK Ljubljane Slovana. Boljši so bili mladi iz VK Ljubljane Slovan, ki so vrstnike iz Kranja premagali s 13:2 (2:2, 2:0, 5:0, 4:0), zadetka za AVK Triglav pa sta dosegla Nikola Lukič in Nace Štromajer.

Sledil je turnir dečkov U11 na katerem so nastopili mladi iz VK Ljubljana Slovan AVK Triglav, AVK Branik, VD Koper Primorska, VK Opatija in VD Kamnik. Slabo vreme z bliskanjem in grmenjem je nekajkrat prekinilo prva dva dvoboja, tako sta bili odigrani le dve tekmi, nato pa je organizator zaradi varnosti raje prekinil to tekmovanje. Ko se je vreme le nekoliko umirilo se je odigrala še finalna tekma pokala Slovenije za dečke do 13.leta starosti, v kateri so se pomerili mladi iz VD Kopra Primorska in VK Ljubljana Slovana. Po pričakovanju so bili Ljubljančani boljši in zmagali s 17:0 (4:0, 2:0, 5:0, 6:0). S to tekmo pa je bil tudi uradno končan 26. zbor vaterpolistov Slovenije.

Danes se bodo v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju odigrale še zadnje tekme Pokala Slovenije v kategoriji U19. Ob 10h se bo začela polfinalna tekma med vaterpolisti AVK Triglav in AVD Kokra, ob 11.15 se bo začela še tekma med vaterpolisti VD Kamnik in VK Ljubljana Slovan. Zmagovalca polfinalnih tekem bosta finalno tekmo začela ob 13h.