Nedeljski gorenjski športni utrip

Nogomet

Tri tekme 5.kroga so včeraj odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Doseženi so bili naslednji rezultati:

 • Farmatech Veržej : Cherrybox24 Tabor Sežana 1:1,
 • Ilirija 1911 : Fužinar Ravne Systems 2:0 in
 • Rogaška : Zarica Kranj 0:2.

Danes bodo nogometaši odigrali še pet tekem. Ob 15h bodo tekmo začeli nogometaši Brda in AŠK Brava, ob 16.30 bodo tekmo začeli nogometaši Jadrana Dekani in Roltek
Doba ter Brežice Terme Čatež in Krke, ob 17h pa bodo tekmo začeli še nogometaši Kalcer Radomlje in Drave Ptuj, ter Nafte 1911 in Mure.

Štiri tekme 3. kroga so včeraj odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Rezultati so naslednji:

 • Rudar Trbovlje : Zagorje 0:1,
 • Arne Tabor 69 : Komenda 2:1,
 • Sava Kranj : SIJ Acroni Jesenice 1:0 in Lesce : Ivančna Gorica 1:3.

Danes bodo nogometaši odigrali še dve tekmi, obe pa se bosta začeli ob 17h. Današnja para sta Hirter Bled – Brinje Grosuplje in Kolpa – Kočevje.

Včeraj so nogometaši v gorenjski nogometni ligi odigrali štiri tekme 1.kroga. Strelci so bili zelo razpoloženi, saj so na štirih tekmah zabili kar 20 zadetkov, ali pet na tekmo, doseženi so bili naslednji rezultati:

 • Preddvor : Royal Sport DLN 3:2,
 • Britof : Visoko 2:1,
 • Polet : Niko Železniki 1:5 in
 • Naklo : Žiri 1:5.

Tekma Škofja Loka – JuRentA Bitnje je prestavljena na kasnejši termin.

V četrtek 31. avgusta se je zaključil prestopni rok za nogometaše.
Predzadnji dan prestopnega roka je NK Triglav Kranj registriral 22-letnega Daniela Vujčiča. Nogometaš sredine terena je bil nazadnje član NK Maribor, sicer pa je Ljubljančan na Štajersko odšel iz NK Bravo. Med tem je kot posojen igral tudi za NK Kranj Zarico. Daniel
Vujčič je sicer za aktualne državne prvake odigral osem tekem v slovenskem prvoligaškem tekmovanju, najbolje pa se znajde na igralnem mestu srednjega vezista oziroma zadnjega zveznega igralca. V nadaljevanju prve slovenske nogometne lige Telekom, bo trener članske ekipe Tonči Žlogar, lahko računal na okrepljen in širši kader. Eden od novincev je tudi David Tijanič, 20-letni Ljubljančan, ki je bil pred tem član NK Olimpija Ljubljana. Poleg Davida Tijaniča sta ob zaključku prestopnega roka v vrste Triglava prišel Nejc Pušnik, s posoje pri NK Zarice Kranj pa se je vrnil Tom Žurga.

Hokej

Na zadnji pripravljalni tekmi, pred začetkom pokalnega tekmovanja in lige AHL, je  članska ekipa HDD SIJ Acroni Jesenice, na domačem ledu pred cca 400 gledalci morala priznati premoč avstrijskim “medvedom” iz Zell am See-ja. V izenačenem srečanju je domačo ekipo, ki je povedla z 1:0,pokopala izjemna neučinkovitost ,kar je botrovalo k  porazu.

Rezultat: HDD SIJ Acroni Jesenice: EK Zeller Eisbären 1 : 3 ( 1: 1, 0: 1, 0: 1 )

Kadeti: 

Na mednarodnem kadetskem turnirju v Zagrebu so hokejisti HK Triglava včeraj odigrali drugo tekmo in beograjsko Crveno zvezdo premagali s 5:1. Danes jih čakata še dva obračuna s Zagrebom in Medveščakom. Na turnirju v mlajših dečkov U12 v Mariboru pa so včeraj mladi hokejisti Triglava prvo morali priznati premoč vrstnikov iz Budimpešte, ki so
jih premagali z 8:2, nato pa so v drugi tekmi s 6:0 premagali vrstnike iz Gradca. Danes so odigrali še tekmo s Mariborom in zmagali s 11:3 in jih opoldan čaka še en obračun z Budimpešto za končno prvo mesto naturnirju.

Vaterpolo

Na mednarodnem turnirju „Mali medo“ za vaterpoliste letnika 2002 in mlajše, ki poteka na bazenu Šalata so mladi vaterpolisti AVK Triglava včeraj odigrali dve tekmi. Prvo so z 8:2 premagali vaterpoliste domačega Medveščaka, nato pa morali priznati premoč beograjskega Partizana, ki jih je premagal z 18:5. Danes bodo odigrali še dve tekmi. Prvo bodo dopoldan odigrali četrtfinale, nato pa popoldan še tekmo za končno mesto.

Balinanje

Včeraj so tekme 1.kroga v prvi slovenski ženski balinarski ligi odigrala dekleta. Doseženi so bili naslednji rezultati:

 • Šiška : Deskle 10:12,
 • Milje : Hrast 13:0,
 • tekma Kolektor Idrija – Krim pa je bila prestavljena.

Tekme 2.kroga so včeraj odigrali balinarji v prvi državni balinarski ligi vzhod. Rezultat:

 • Čirče VAN DEN : Jesenice 18:4,
 • Mengeš Rakoll : Sloga 11:11,
 • Planina Kranj : Tržič avto center Žepič 14:8 in
 • Velenje Premogovnik : Center Kranj 12:10.

Jože Marinček