Nedeljske športne novice

vir:pixabay

Nogomet

Včerajšnja tekma prvega kroga v 1. slovenski nogometni ligi Telekom med nogometaši Ankarana Hrvatini in kranjskega NK Triglava se je na nogometnem igrišču v Dravogradu končala s rezultatom 0:0. V Mariboru je aktualni prvak Maribor s 1:0 premagal Aluminij iz Kidričevega.
Danes bodo nogometaši odigrali še tri tekme. Ob 18.uri se bo začela tekma Krško – Gorica in Rudar – Domžale, ob 20-tih 20 pa še Olimpija – Celje.

Balinanje

Zmagovalec 15.tradicionalnega balinarskega memoriala Matjaža Jurgeleta, ki se je odigral včeraj na balinišču balinarskega kluba Planina Kranj, je trojka balinarskega kluba Tržič avto center Žepič, ki je bila s 9:4 v finalu boljša od trojke balinarskega kluba Planina Kranj. Tretje mesto je osvojila trojka balinarskega kluba Mengeš Rakoll, ki je v malem finalu s 8:7 ugnala trojko balinarjev Centra Kranj.

Smučarski skoki

Na prvi posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v sezoni 2017 v poljski Wisli je točke osvojilo pet Slovencev, med katerimi je bil z 11. mestom najboljši Anže Semenič. Drugi najboljši Slovenec je bil Peter Prevc, ki je s 126.5 metri v finalu in 233,1 točkami napredoval na 16. mesto. Le dve mesti nižje, je drugo tekmo po poškodbi kolena, končal Robert Kranjec. V finalu je skočil 125 metrov, skupno pa je zbral 231,9 točk. Slovenski paket pa sta na 20. in na 25.mestu zaokrožila Anže Lanišek in  Bor Pavlovčič. Na vrh je s šestega mesta po prvem skoku skočil domačin Dawid Kubacki. S 132.5 metri, kar je bila daljava finalne serije, je ponovil uspeh iz Wisle 2015, ko je prvič v karieri ugnal vse tekmece. Drugi je bil z zaostankom 3,4 točk Poljak Maciej Kot, tretji pa Nemec Karl Geiger.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala čez dva tedna v nemškem Hinterzartnu.

J.M.