Nedeljske športne novice

Hokej

Hokejisti v mednarodni hokejski ligi IHL so včeraj odigrali tekme 17. kroga. V ledeni dvorani Zlato polje se je tekma med hokejisti HK MK Bleda in hokejisti HK Triglava, ki je štela tudi za točke državnega članskega prvenstva končala z rezultatom 4:2 v korist hokejistov HK Triglav. Danes s pričetkom ob 16.45 bodo hokejisti HK Triglava v ledeni dvorani Zlato polje odigrali s hokejisti HK Vojvodine še zaostalo tekmo 16.kroga.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM so včeraj odigrali tekme 8. kroga. V športni dvorani Šenčur so košarkarji Šenčurja Gorenjska gradbena družba morali priznati premoč košarkarjev Helios Sunsa, ki so zmagali z 68:62.
Tekme 8. kroga pa so včeraj odigrala tudi dekleta v prvi slovenski košarkarski ligi. Dosežena sta bila naslednja rezultata – Domžale : Grosuplje 50:61 in Triglav : Konjice 59:66.
Včeraj so tekme 9.kroga odigrali košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi. Rezultata: Bronx Medvode : LTH Castings 59:68 in Parklji : ECE Triglav 92.57.
Tekme 6. kroga so včeraj odigrali tudi košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi. Rezultata:  Emos Jesenice : Litija 96:90 in Ježica : Gorenja vas 88:65.

Nogomet

Včeraj so nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali dve tekmi 18.kroga. Kranjski Triglav je gostoval v Velenju in na nogometnem igrišču stadiona Ob jezeru z 2:1 premagal domači Rudar, Maribor pa je z 2:1 premagal Gorico. Danes se bodo odigrale še tekme Ankaran Hrvatini : Aluminij, Krško : Celje in Domžale : Olimpija.
Prestavljeno tekmo 17. kroga v drugi slovenski nogometni ligi bodo danes s pričetkom ob 12.30 v Radomljah odigrali nogometaši Kalcer Radomlje in Mure.

Odbojka

Včerajšnji odbojkarski rezultati:

  • Moška 1.državna odbojkarska liga 10.krog: Triglav Kranj : ACH Volley Ljubljana 0:3 in Maribor :Calcit Volley 3:1;
  • 1.državna odbojkarska liga – ženske 9.krog: Luka Koper : Zgornja Gorenjska 1:3;
  • 2.državna odbojkarska liga – ženske zahod 8.krog: ŽOK Triglav Kranj : Novo mesto 3:0, SIP Šempeter : ŽOK Partizan Škofja Loka 0:3 in Vital Ljubljana : Calcit Volley II 1:3;
  • 3.državna odbojkarska liga ženske zahod 7.krog: ŽOK Triglav Kranj II : Triglav Kranj 1:3 in Olimpija Ljubljana : Bled Jesenice 3:0.

Rokomet

Včeraj so tekme 9. kroga odigrali rokometaši v drugi državni rokometni ligi. Dosežena sta bila naslednja rezultata: RD Alples Železniki : RD Moškanjci Gorišnica 34:34 in RK Cerklje : RK Kronos 29:26.

Vaterpolo

Včeraj sta bili odigrani prvi tekmi 1/2 finala vaterpolskega Pokala Slovenije. V Ljubljani so vaterpolisti VK Ljubljana Slovan z 10:0 premagali vaterpoliste AV Branik Maribor, v Kopru pa so  vaterpolisti AVK Triglava s 13:7 premagali vaterpoliste VD Koper 1958. Povratni tekmi v Kranju in Mariboru se bosta odigrali 9.decembra.

Jože Marinček