Nedeljske športne novice

Balinanje

Včeraj so balinarji v super balinarski državni ligi odigrali tekme 3.kroga. Edini predstavnik Gorenjske balinarji škofjeloške Trate so gostovali in tekmo pri balinarjih Skale dobili s 24:2.

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL so včeraj odigrali tekme rednega kroga. Hokejiste HDD SIJ Acrini Jesenice so na gostovanju s 5:2 izgubili s hokejisti Rittner Buam, hokejisti HD SŽ Olimpije pa so s 4:3 na gostovanju premagali hokejiste Migross Supermercati Asiago Hockey.
Včeraj pa bodo tekme odigrali tudi hokejisti v Mednarodni hokejski ligi IHL. Hokejisti kranjskega Triglava so Na gostovanju v Zagreb s 6:3 premagali hokejiste KHL Mladost. Hokejisti HK MK Bled so gostovali v Beogradu pri hokejistih SKHL Crvene zvezde in izgubili s 4:1, Danes jih čaka še en obračun s istimi hokejisti.

Košarka

Včeraj so košarkaši v košarkarski ligi Nova KBM odigrali tekme 5.kroga. Košarkarji Šenčurja Gorenjska gradbena družba so v športni dvorani v Šenčurju premagali s 70:64 košarkarje Šentjurja.
Tekme 5.kroga so v odigrale včeraj odigrale košarkarice v prvi slovenski košarkarski ligi. Košarkarice kranjskega Triglava so na gostovanju v Mariboru domače košarkarice premagale s 71:68.
Tekme 5.kroga pa so včeraj odigrali košarkarji v drugi državni košarkarski ligi. Košarkarji Triglava so tekmo proti košarkarjem Grosuplja v športni dvorani Planina dobili s 88:87.

Nogomet

Včeraj so nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali tri tekme 15.kroga. V Novi Gorici so nogometaši kranjskega Triglava s 3:0 premagali domačo Gorico, nogometaši Domžal pa s 1:0 na gostovanju Aluminij. Na gostovanju je zmagal tudi Maribor, ki je s 5:0 premagal Krško. NK Triglav kljub zmagi ostaja na predzadnjem devetem mestu na lestvici.

Pet tekem 14.kroga so včeraj odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Nogometaši Roltek Doba so na gostovanju pri nogometaših Ilirije 1911 zmagali s 2:0.
Včeraj so nogometaši odigrali pet tekem 12.kroga v tretji slovenski nogometni center in doseženi so bili naslednji rezultati: Bled Hirter : Komenda 1:1, Kolpa : SIJ Acroni Jesenice 3:0, Arne Tabor 69 : Sava Kranj 3:3 in Tinex Šenčur : Ivančna Gorica 7:0.
Tekme 11.kroga so včeraj odigrali nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Rezultati Naklo : Škofja Loka 0:0, Žiri : Britof 5:2, JuRentA Bitnje : Preddvor 4:2, Visoko : Kondor Godešič 9:0, Velesovo : Royal Sport DLN 0:1 in Niko Železniki : Zarica Kranj B 2:1.

Odbojka

Včeraj so bili aktivni odbojkarji. V moški prvi odbojkarski ligi so odigrali tekme 5.kroga. Odbojkarji kranjskega Triglava so na gostovanju v Mariboru tekmo s odbojkarji Maribora  dobili s 3:1, odbojkarice Zgornje Gorenjske so gostovale pri odbojkaricah Formula Formis in izgubile s 3:0, odbojkarice Calcit Volley pa so v športni dvorani Kamnik s enakim rezultatom premagale odbojkarice Kema Puconci. Tekme 4.kroga so včeraj odigrale odbojkarice v drugi odbojkarski ligi zahod. Rezultati: ŽOK Partizan Škofja Loka : Piran 3:1, ŽOK Triglav : Calcit Volley II 3:0 in Aquawatt Žirovnica : Vital Ljubljana 0:3. V tretji slovenski odbojkarski ligi zahod pa sta bila dosežena naslednja rezultata: Triglav Kranj : Bled Jesenice 3:1 in ŽOK Triglav II : Neptun Kanal 3:2.

Rokomet

Včeraj so rokometaši v drugi članski rokometni ligi odigrali tekme 5.kroga. Rokometaši RK Cerklje so s 35:34: premagali rokometaše RK Acroni Radgona, rokometaši RD Alples Železniki pa s 32:29 rokometaše RK Pomurje.

 

Jože Marinček