NEDELJSKE GORENJSKE ŠPORTNE NOVICE

Nogomet

Včerajšnjo sedmo pripravljalno tekmo na nogometnem igrišču NK Podgorja v Tenetišah pri Kranju med nogometaši kranjskega prvoligaša NK Triglava in drugoligaša NK Zarice Kranj so dobili nogometaši kranjskega NK Triglava s 4:0. Dva zadetka so dosegli v prvem in dva v drugem delu srečanja, med strelce pa so se vpisali Kristjan Arh – Česen, Tilen Mlakar, Tom Žurga in Ezgon Kryeziu.

Smučarski skoki

Tudi drugo tekmo celinskega pokala v smučarskih skokih v Kranju je včeraj dobil Poljak Klemens Muranka, ki je tokrat na drugem mestu ugnal Roka Justina, z odličnim finalnim skokom (115 M najdaljša daljava obeh tekmovalnih dni) pa je tretje mesto osvojil Američan Kevin Bickner. Slovenski uspeh so lepo zaokrožili Timi Zajc na 6.mestu , Tilen Bartol je bil 7., Miran Zupančič na 8., Bor Pavlovčič na 10., Andraž Pograjc na 12., Rok Tarman na 15., Tomaž Naglič na 22., Nejc Dežman na 26. in Žiga Jelar na 29. mestu. Celinski pokal se bo nadaljeval šele 18. avgusta v poljskem Szczyrku.

Vaterpolo

Vaterpolisti kranjskega AVK Triglava. stari do 15.let. so se v Voloskem pri Opatiji udeležili vaterpolskega sedmega mednarodnega turnirja Krunoslav Brguljan, na katerem nastopa osem ekip. AVK Triglav je v predtekmovanju, ki se je začel v petek, nastopal skupaj s vaterpolisti VK Bečej (Srbija), ZF Eger (Madžarska) in VK Opatija (Hrvaška). V prvi tekmi so morali priznati premoč madžarskega ZF Eger, ki jih je premagal s 17:4, v drugi tekmi pa so bili boljši s 14:6 od VK Bečej in nato še s 10:1 boljši od domačina VK Opatije.

Danes jih čaka še obračun v polfinalu s prvim iz skupine A in nato še finalni obračun za končno uvrstitev. V najslabšem primeru pa bodo četrti.

 

J.M.