Nedeljske gorenjske športne novice

Balinanje

Včeraj so tekme 2.kroga v prvi ženski balinarski ligi, v kateri nastopata iz Gorenjske dve ekipi Milje in Bistrica, odigrala dekleta. Rezultati: Deskle : Milje 14:8, Hrast : Kolektor Idrija 6:14 in Bistrica : Šiška 16:4.

Včeraj pa so tekme 3.kroga odigrali tudi balinarki v prvi državni balinarski ligi vzhod, v kateri je kar šest moštev iz Gorenjske. Doseženi so bili naslednji rezultati: Sloga : Velenje Premogovnik 9:13, Center Kranj : Čirče VAN DEN 12:10, Tržič avto center Žepič : Mengeš Rakoll 15:7 in Jesenice : Planina Kranj 6:16.

Dane ob 9-tih se je začel v počastitev krajevnega praznika KS Center na balinišču BK Center v športnem centru Kranja balinarski turni, na katerem bo nastopilo šestnajst troj balinarskih klubov iz Slovenje. Finale naj bi se začelo okoli 17-tih.

Hokej na ledu

Finalno tekmo hokejska Pokala Slovenije bodo danes v celjski ledeni dvorani, ki se bo začela ob 18-tih odigrali hokejisti HK SŠ Olimpije in HDD SIJ Acroni Jesenic. Prvi so včeraj s 4:1 premagali hokejiste kranjskega Triglava s 4:1, drugi pa so s 6:3 premagali hokejiste domačega HK ECE Celja..

Nogomet

Včeraj so nogometaši odigrali v prvi slovenski nogometni ligi Telekom še dve tekmi 8.kroga. Tekma v Domžalah med nogometaši domačega moštva Domžale in kranjskega moštva Triglav se je končala s rezultatom 6:1. Srečanje v Dravogradu med nogometaši Ankarana Hrvatini in Gorice pa je končal s rezultatom 0:2. Danes bodo nogometaši odigrali še zadnjo tekmo 8.kroga. V Krškem se bo tekma med nogometaši Krškega in Olimpije začela ob 16-tih 50.

Šest tekem 6.kroga so včeraj odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Doseženi o bili naslednji rezultati: Drava Ptuj : Roltek Dob 1:1, AŠK Bravo : Jadran Dekani 2:3, Cherryboy24 Tabor Sežana : Brežice Terme Čatež 2:2, Mura : Farmatch Veržej 6:2, Fužinar Ravne Systemy : Rogaška 2:1 in Kalcer Radomlje : Ilirija 1911 5:2. Danes bodo nogometaši odigrali še dve tekmi, obe pa se bosta zeli ob 16-tih 30. Na nogometnem igrišču športnega parka Zarica, bodo nogometaši Zarice Kranj gostili nogometaše Nafte 1903 iz Lendave, v novem mestu pa se bodo pomerili nogometaši domače Krkr in Brda.

Šest tekem 4.kroga so včeraj odigrali tudi nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Rezultati: Hirter Bled : Kolpa 2:0, Brinje Grosuplje ; Ivančna Gorica 2:3 in SIJ Acroni Jesenice : Lesce 2:1, Zagorje : Arne Tabor 69 0:0, Bohinj – Rudar Trbovlje 1:4 in Kočevje : Tinex Šenčur 3:0. Danes se bo s pričetkom ob 17-tih odigrala še tekma med nogometaši Komende in Save Kranj.

Včeraj so bili aktivni tudi nogometaši v gorenjski nogometni ligi, ki so odigrali tekme 2.kroga. Doseženi so naslednji rezultati: Niko Železniki : Naklo 3:4, JiRentA Birnje : Polet 2:3, Visoko : Škofja Loka 4:1, Velesovo : Britof 0:3, Royal Sport DLN : Zarica Kranj B 1:7 in Kondor Godešič : Preddvor 4:1.