Navijači so se stepli

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali 17 prometnih nesreč, tri osebe so se poškodovale. Najhuje je bilo včeraj v Koki, ko sta se v nesreči poškodovala dva motorista, eden huje. Motorista sta proti Jezerskem vozila eden za drugim. Kot so ugotovili policisti, je prvi zaradi neprilagojene hitrosti padel, drugi pa je padel med izogibanjem padlemu motoristu pred njim. Oba sta poškodovana. Huje poškodovani motorist je bil v zdravstveno ustanovo prepeljen s helikopterjem. Prvi so na kraju nesreče pomagali Prvi posredovalci, ki so imeli včeraj srečanje na Jezerskem.

Poleg prometnih nesreč so imeli policisti včeraj opravka s pretepači na nogometni tekmi v Škofji Loki. Glede na zbrana obvestila so bili udeleženi navijači in lažje poškodovane tri osebe. Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje, vodijo pa tudi postopek zaradi suma kršitve predpisov s področja javnega reda na strani kršiteljev. Postopek še poteka.
Zgodilo se je tudi nekaj nesreč v gorah. Pri domu na Komni si je otrok lažje poškodoval nogo. Pod Češko kočo je planinec zdrsnil in padel po pobočju. Na območju Kokrškega sedla se je planincu odlomila skala in je zato padel na hrbet. Še ena planinka pa je zdrsnila pri sestopu z Viševnika. Intervencije so opravili gorski reševalci na tleh in ekipa za helikoptersko reševanje s helikopterjem Slovenske vojske.