Nasvet: Kam za vikend

Slika: pixabay.com

Jesen že trka na vrata s tem pa tudi vse več prireditev. Tudi ta vikend ne bo izjema, saj se bodo dogodki na Gorenjskem kar vrstili.

V soboto bo v Bohinju potekal ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni SPREHOD ZA SPOMIN. Gre za aktivnost s pomembnim sporočilom in osveščanju s področja demence za osveščanje o delovanju, o boleznih in zdravljenju možganov in ohranjanju možganskih funkcij. Bolezen ni enostavno sprejeti bolniku, družini, svojcem, prijateljem… In tudi zato je opozarjanje in svetovanje o bolezni zelo pomembno.

Na Bledu pa bo v soboto in nedeljo Veslaška zveza Slovenije v sodelovanju z Veslaškim klubom Bled organizirala prvenstvo v veslanju.

Slika: pixabay.com

V Športni dvorani v Šenčurju pa bo v soboto zvečer nastopila skupina Siddharta. V Šenčurju bo za Siddharto to prvi koncert.

Radovljica pa se ponovno pripravlja na festival. Tokrat ne gre za festival čokolade ampak za festival medu. Na prireditvi bo poskrbljeno za zabavo tako otrok kot odraslih. Potekale bodo ustvarjalne delavnice, iskanje čebeljega zaklada, ogledi čebelnjaka, degustacije novih okusov jedi z medom, uporabna znanja o sajenju medovitih rastlin in pripravi jedi z medom, senzorično ocenjevanje medu, rezultati in podelitev priznanj z ocenjevanja medu.