Našli pogrešanega Roka, kateri je bil poškodovan

Slika: policija Kranj

Več kot 30 gorskih reševalcev, vodnikov reševalnih psov in policistov je danes že od zgodnjih jutranjih ur pogrešanega iskalo na širšem območju Blegoša.

Pomoč iz zraka je nudil tudi policijski helikopter. Prvo iskanje je bilo izvedeno že včeraj med 20. uro zvečer in 2. uro ponoči, v večjem obsegu pa se je nadaljevalo danes ob 8. uri. Slo je za iskanje na zelo zahtevnem, velikem, strmem in pomrznjenem terenu, ki ga je na višini nad 1.400 metrov močno oviralo tudi zelo slabo vreme-zelo gosta megla in močan veter.

Na težkem terenu je skoraj vsak iskalec danes prehodil razdaljo do okoli 10 km. Pregledovale so se markirane poti, bližnjice in vsa možna brezpotja. Pogrešani je bil okoli 13.15 ure najden na povsem drugem koncu v Javorjevi dolini tik nad vasjo Volaka. Gre za lokacijo, ki je bila zajeta v območje iskanje. Ob njem je bila psička Šaka.

Iskalci so pogrešanega locirali s pomočjo te psičke, ki je močno utrujena in nepoškodovana. Prevzeli so jo svojci pogrešanega. Nepoškodovana je bila tudi druga psička Missy, ki je bila najdena že včeraj. Poškodovan pa je bil pogrešani, ki je bil z vojaškim helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo. Okoliščine nastanka poškodb se bo ugotavljalo z nadaljnjim zbiranjem obvestil, bil je tudi podhlajen, prvi podatki pa kažejo, da je šlo za nesrečo. Bil je ustrezno opremljen.

Planinci pazite na nevarne in težke razmere v gorah jemljite resno in naj jih upoštevajte. Temu realno pritrjuje tudi današnja iskalno-reševalna akcija. Z ugotovitvami bodo policisti tako kot v vseh takih primerih seznanili pristojno državno tožilstvo.