Naš biatlonski par trinajsti

Slika: www.pokljuka2021.si

Na IBU svetovnem prvenstvu v biatlonu 2021 na Pokljuki je bila danes tekma mešanih parov. Ta disciplina je tokrat tretjič na programu svetovnega prvenstva. V konkurenci 28 reprezentanc se je naslova svetovnih prvakov veselila Francija z Julio Simon in Antoninom Guigonnatom, drugo mesto je osvojila Norveška, tretje pa Švedska. Slovenija je bila trinajsta. Slovenske barve sta zastopala Jakov Fak in Polona Klemenčič in bila na koncu z desetimi popravami in kazenskim krogom 13. Fak je prvo predajo predal kot četrti, a je Polona Klemenčič nato zdrsela po lestvici navzdol. Kot 13. je zapustila svoj drugi strelski nastop, nato pa je Fak Slovenijo znova popeljal nekaj mest višje. V zadnjem strelskem nastopu je imel precej težav, poprav ni uspel izkoristiti in moral je še v kazenski krog.

 

“Ocena mojega nastopa je dobra, ni pa odlična, če govorim zase. Lahko bi še bolje streljal in bi bilo videti veliko lepše. Vedno želiš čim hitreje odstreljati in popraviš tiste naboje, ki niso bili zadeti. Na zadnjem streljanju sem bil že tako izpraznjen, da sem komaj stal na nogah. Seveda sem si želel hitro zadeti vse, a ni šlo,” je po tekmi dejal Fak.

Poloni Klemenčič je predal kot deseti in ta je bila po sedmem strelskem nastopu še vedno na tem položaju, po zadnjem streljanju pa je v cilj pritekla kot trinajsta, z dobrima dvema minutama in pol zaostanka za Francozinjo.