Najprej beračila, nato bežala pred policisti

Slika: pixabay.com

Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah prejeli osem obvestil o prometnih nesrečah, v dveh so bili udeleženci poškodovani. Na cesti Gorje – Pokljuka so obravnavali trčenje kolesarja v osebni avtomobil in hujši padec s cestnim kolesom. Kolesar je huje poškodovan. Proti njemu poteka postopek. Danes pa so policisti na Bledu obravnavali trčenje med voznikom osebnega avtomobila in uporabnico električnega skiroja. Okoliščine kažejo na krivdo voznika. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k večji previdnosti, upoštevanju prometnih pravil, odgovornosti in nasploh k varni uporabi in souporabi prometnih površin.

Poleg prometnih nesreč so policisti v Kranju zaradi beračenja obravnavali dva državljana Romunije. Pri dejanju sta bila zalotena pri trgovskem centru na Planini v Kranju. Policijski obravnavi sta se skušala izmakniti, saj sta z vožnjo skozi rdečo luč poskušala zbežati proti Škofji Loki. Vozilo so policisti ustavili. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek tudi zaradi več kršitev prometnih pravil. Denar, ki je bil dobljen z beračenjem, so policisti zasegli.
Včeraj ob 11. uri so policisti na gorenjski avtocesti obravnavali dva tujca, ki sta se po njej vozila s cestnim kolesom. Oba sta bila odstranjena z avtoceste in kaznovana z globo.
Radovljiški in kranjski policisti so včeraj obravnavali nesreči pri delu z žago in poškodbe pri dveh osebah. V enem primeru gre za hujše poškodbe roke, v drugi pa za lažjo poškodbo noge. Tuja krivda je v obeh primerih izključena.