Najboljši balinarji na peteroboju na Miljah

Slika: FB Občina Šenčur

Včeraj se je v organizaciji Športnega društva Milje pričel balinarski peteroboj Anzur-Lagier med članskimi reprezentancami Slovenije, Hrvaške, Črne Gore, Bosne in Hercegovine in Srbije. Tekmovanje se vsako leto odigra v drugi državi in je po kvaliteti rangirano v sam svetovni vrh. Balinarski spektakel se bo zaključil v nedeljo.

Z organizacijo velikih tekmovanj imajo na Miljah že kar nekaj izkušenj. Tako so v preteklih letih pripravili že nekaj tekmovanj na najvišji ravni, še posebej odmevna je bila organizacija članskega svetovnega prvenstva v Kranj v letu 2001 in četveroboji najboljših državnih reprezentanc na svetu tako za člane kot članice (Francija, Italija, Hrvaška, Slovenija).

Športno društvo Milje že 30 let uspešno združuje vse generacije športnikov in rekreativcev, ki so v tem času dosegli številne izjemne uspehe, predvsem v balinanju tako na tekmovalnem kot organizacijskem področju. Med najpomembnejše uspehe sodijo osvojitev ekipnega naslova državnih članskih prvakov, osvojitev četrtega mesta najboljših članskih ekip v evropskem pokalu in osvojite  številnih meddržavnih, državnih in turnirskih naslovov v posameznih disciplinah pri članih, članicah in mladincih.