Najbolje kaže Anžetu Logarju

Slika: MNZ

V nedeljo se bomo ponovno, že drugič letos, odpravili na volitve. Tokrat bomo izbirali predsednika države za naslednje petletno mandatno obdobje. Volišča se bodo za predčasno glasovanje odprla že jutri in bodo odprta do vključno četrtka, vse tri dni od 7. do 19. ure.

Volivci bodo odločali med sedmimi kandidati. Po anketah vse kaže, da po prvem krogu ne bomo dobili zmagovalca, prinesel naj bi ga drugi krog glasovanja. Po anketi podjetja Parsifal za portal Nova24TV, bi po prvem krogu z 27,1 odstotka podpore zmagal Anže Logar, sledi mu Nataša Pirc Musar z 19,9 odstotki in Milan Brglez z 10,7 odstotka podpore. Četrto mesto zaseda Sabina Senčar s 4,8 odstotno podporo, 4 odstotke ima Janez Cigler Kralj. Kočevski župan Vladimir Prebilič trenutno uživa 3,2 odstotno podporo, na zadnjem mestu je kandidat Levice Miha Kordiš. Anketa je bila izvedena med 10. in 14. oktobrom na vzorcu 705 anketirancev.

Slika:Parsifal

Po tej anketi imajo največ možnosti za uvrstitev v drugi krog volitev za predsenika Anže Logar, Nataša Pirc Musar in Milan Brglez. Anketarji podjetja Parsifal so izmerili, da če bi prišlo do drugega predsedniških volitev med Logarjem in Brglezem, bi Anže Logar dobil 41,3 odstotka glasov, Milan Brglez pa 33,6 odstotka glasov. Če bi bila izbira med Anžetom Logarjem in Natašo Pirc Musar, bi Anže Logar dobil 39,6 odstotka glasov in Nataša Pirc Musar pa 37,3 odstotka glasov. V obeh primerih je med 23,1 in 25,1 odstotkov neodločenih.