Na pomoč! Ne znam se prijaviti na e-novice!

Pred kratkim sem prišel do zaključka, da je Mestna občina Kranj zelo napredna občina.

Ko sem začel s portalom, je bila ena prvih potez, da sem se prijavil na e-novice vseh gorenjskih občin. To niti ni bilo tako težko – greš na njihovo spletno stran, poiščeš zavihek ali gumbek „Naroči se na e-novice“, vneseš e-mail naslov, dobiš potrditev in kmalu začnejo prihajati tekoče novice. Ponekod tedensko, drugje vsak dan.  Nič težkega. 

Za bolj uradne javne ustanove sem poslal sporočilo in tudi tam bil lepo, predvsem pa brez težav, vključen na listo za obveščanje. Lahko bi rekel – “simpl ko pasul”.

Ampak na strani kranjske občine je to, kot kaže, hudo zakompliciran postopek.

  1. Grem na zavihek „prijava na e-novice“ in kliknem ter uspešno pridem do obrazca za prijavo.
  2. Najprej hočejo od mene ime in priimek. Nobena od drugih občin tega ni zahtevala od mene. Napišem svoje podatke, dodam še elektronski naslov. Potem pa …
  3. Kot obvezno – „Vaše sporočilo“. Kakšno sporočilo? Kaj naj jim pa napišem? Da se prijavljam na e-novice? Po moji logiki je to več kot očitno, glede na to, da sem samovoljno kliknil „Prijavi se na e-novice“. Ne vem … Napišem vljudno sporočilo in nadaljujem.
  4. Koda za preverjanje – vpišem in pošljem. Na ekranu se izpiše, da sem vse opravil z odliko :). Ne vem sicer, kaj mislijo s tem, da bodo odgovorili na mojo zahtevo, vprašanje itd., ker sem se samo prijavil na novice, ampak pisalo pa je, da sem vzpostavil kontakt.

Minilo je 3 tedne in … Ja, prav ste uganili, nisem dobil še nič. Ne potrditvenega sporočila ali kakršnekoli novice in to kljub temu, da je bil kontakt vzpostavljen. Pa ne, da se v Kranju oz. na občini nič ne dogaja. Za to imajo oni, kot kaže, Facebook!!! Tam se pa dogaja! Zadnja rožica je bila zbiranje všečkov in deljenje objave za karte za Jana Plestenjaka. Pa Jan Plestenjak “live”. Mene osebno karte za Plestenjaka ne zanimajo, bi me pa zanimal podatek o dogodku, ki bi ga prejel v e-novicah. Nič nimam proti Facebooku, tudi naš portal objavlja na njem in se mi zdi super zadeva; me pa zanima, kaj moram narediti, da pridem do e-novic, na katere sem se prijavil.

Vsi vemo, da Facebook ne pokaže vsem vseh objav in kot Kranjčana in urednika, me tekoče novice, objave, javni razpisi in ostale zadeve zanimajo, zato sem se tudi naročil na e-novice. Mogoče so pa e-novice za kranjsko občino čisto „passe“ zadeva? Potem naj prijavo umaknejo s strani. Ali pa jim morda ni bilo všeč moje sporočilo? Komu in zakaj sem potem zaupal moje osebne podatke? Ne vem in ne razumem. Ostale občine so zelo dosledne in svoje občane redno obveščajo o dogodkih, napovednikih, javnih razpisih, tekočih novicah oz. vsem, kar se dogaja.

Do novic sem se skušal dokopati s treh različnih elektronskih naslovov – vsi trije poskusi so bili neuspešni.

Mi lahko prosim kdo pove, kaj moram narediti, da bom upravičen do prejemanja tekočih novic Mestne občine Kranj? Hvala.