Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 226 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 90.

 

Na območju Kranja so policisti v soboto dopoldne obravnavali tatvino katalizatorja s parkiranega avtomobila. Neznanec je lastnika oškodoval za okoli 200 evrov. O neznanem storilcu policisti zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tržiški policisti so v petek okoli 6.50 na območju Žiganje vasi obravnavali voznika,  ki je z avtomobilom zapeljal na avtobusno postajališče, polkrožno
obrnil  in  izsilil  prednost  drugemu vozniku, ki je vozil v isti smeri. Z avtomobili sta trčila med seboj. Oba sta bila telesno poškodovana. Na kraju jima  je  prvo  pomoč  nudilo zdravstveno  osebje. Policisti za 48-letnega voznika vodijo prekrškovni postopek.

Tržiški  policisti  so  obravnavali  še  nesrečo v petek okoli 12.40, ko je 51-letna  voznica  v križišču  pri zavijanju levo, trčila v bok avtomobila druge  voznice,  ki  je bila pri tem lahko telesno poškodovana. Za 51-letno voznico policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek okoli 13.30 so policisti, v križišču Likozarjeve ulice in Ceste Staneta Žagarja v Kranju, obravnavali 62-letnega voznika, ki je zaradi nepravilnega premika z avtomobilom, trčil v avtomobil druge voznice. Na kraju so pomoč nudili tudi gasilci. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0.95 mg/l. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Policisti so ga tudi pridržali do 12 ur. Za njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja s področja kaznivih dejanj zoper varnost prometa in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški  policisti  so  v  petek  okoli  15.35  obravnavali  49-letno voznico,  ki  je  z avtomobilom zapeljala na nasprotno vozišče in trčila v avtomobil  druge  voznice. Za 49-letno voznico vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški  policisti so v soboto okoli 1.40 imeli v postopku 47-letnega voznika,  ki  je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,69 mg/l). Vozniško dovoljenje  mu je bilo odvzeto in odrejeno pridržanje do 12 ur. Voznik bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjskogorski   policisti  so  danes  okoli  2.  ure  imeli  v  postopku 23-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,51 mg/l). Vozniško  dovoljenje  mu  je bilo začasno odvzeto za 24 ur. Za njega vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 4.35 obveščeni o 41-letnem moškem, ki se je nedostojno vedel do drugih oseb. Policisti za njega vodijo prekrškovni postopek. V času postopka je prišel na kraj 43-letni moški, ki se je začel nedostojno vesti do policistov. Tudi zanj policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policisti so imeli v soboto okoli 11.55 na območju Kranja, v postopku 41-letno državljanko Romunije, ki je pobirala prostovoljne prispevke. Ugotovili so, da nima ustreznega dovoljenja za ta dejanja. Izdali so ji globo.

Policisti so imeli v soboto okoli 12.20 na območju Kranjske Gore, v postopku 25-letno državljanko Romunije, ki je pobirala prostovoljne prispevke. Ugotovili so, da nima ustreznega dovoljenja za ta dejanja. Izdali so ji globo.

Blejski policisti so bili v soboto okoli 17.35 obveščeni o gorski nesreči, kjer se je poškodovala 37-letna turna deskarka. Med turnim deskanjem pod vrhom Škrbine, na območju občine Bohinj, je padla in se telesno poškodovala. Pomoč na kraju so ji nudili gorski reševalci in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti so dogodek ustrezno zadokumentirali.

Škofjeloški policisti so bili v soboto okoli 8.30 obveščeni o požaru v rastlinjaku. Ogenj so pogasili gasilci. Policisti so kraj zavarovali in opravili ogled. Okoliščine kažejo na napako na električni napeljavi. Materialna škoda znaša do deset tisoč evrov. Policisti o požaru zbirajo
obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Jeseniški policisti so bili v soboto nekaj pred 20. uro obveščeni o dimniškem požaru v stanovanjski hiši. Vnele so se saje. Na kraju so požar pogasili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo, materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

 

Spletno uredništvo, M.V.