Na Kofcah umrl planinec

Policisti so včeraj na Planini Kofce obravnavali smrt planinca. Kot kažejo okoliščine, je vzrok smrti bolezen. Blejski policisti so včeraj opoldan obravnavali moškega, ki se je na javnem kraju do zaposlenih v eni od prodajaln in kasneje tudi do policistov vedel drzno in žaljivo. Obravnavajo ga tudi zaradi neuporabe zaščitne maske in s tem kršitve odloka. Radovljiški policisti so se včeraj pozno popoldan odzvali na klic občanke o obnemogli osebi. Policisti so ob najdbi zaprosili za reševalce, ki so starejšo občanko odpeljali v nadaljnjo oskrbo. Tuja krivda za dogodek je izključena. Tržiški policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo nasilja v družini in lažje poškodbe pri oškodovanki. Dogodek policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje in vodijo postopek.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve  prometni  nesreči  s telesnimi poškodbami. Opoldan so na območju Jošta nad  Kranjem  obravnavali padec kolesarke, ki je zaradi lastne napake padla čez krmilo kolesa in se poškodovala. Popoldan pa so blejski policisti obravnavali še prijavo padca kolesarja. O tej nesreči policisti še zbirajo obvestila.
Gorenjski policisti so v petek v popoldansko-večernih urah poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Med 112 preizkušenimi udeleženci je bila pri petih ugotovljena prisotnost alkohola z najvišjo vrednostjo 1,00 mg/l alkohola. Policisti so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja izvedli še dva zasega vozil, proti sedmim udeležencem pa so ukrepali zaradi prehitre vožnje, neuporabe varnostnega pasu, nepravilne  strani vožnje in v enem primeru zaradi neupoštevanja znakov za ustavitev. Med nadzorom so policisti kontrolirali tudi izvajanje odlokov in v tem segmentu ugotovili manjše število kršitev, še sporočajo iz Policijske uprave Kranj.