Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejeli 110 klicev.Posredovanje je bilo potrbno pri prometni nesreči, v kateri sta se poškodovala motorist in njegova sopotnica. Pozno zvečer pa so bili obveščeni tudi o delovni nesreči na Jesenicah.

Posredovali so v 43 interventnih dogodkih, od katerih je bilo osem s področja kriminalitete, od tega dva o tatvini in eden o poškodovanju tuje stvari, 16 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami ter pet o prometnih nesrečah z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil, štirje s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju, sedem o dogodkih, od tega eden o nesreči pri delu in eden o povoženi divjadi.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj pred 15.30 obveščeni o prometni nesreči med motoristom in voznikom avtomobila. Okoliščine kažejo, da je 36-letni voznik z avtomobilom pri zavijanju levo izsilil prednost motoristu, ki je prihajal iz nasprotne smeri in je nato trčil v avtomobil. Motorist in potnica na motorju sta padla po tleh in se poškodovala, oba sta bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznika avtomobila vodijo postopek o prekršku.

Na območju Kranja so policisti včeraj okoli 15.30 obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 55-letna kolesarka pri zavijanju v križišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubila ravnotežje in padla po tleh. Pri padcu se je poškodovala in je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti zanjo vodijo prekrškovni postopek.

Nesreče pri delu:
Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 22.30 obveščeni o nesreči v proizvodnem obratu. Pri strojni obdelavi predmeta je ta padel na delavca in ga poškodoval, delavec je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. O vseh ugotovitvah bodo policisti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo