Na Gorenjskih cestah med vikendom zopet pestro, kar nekaj tudi kolesarskih nesreč

V zadnjih dveh dneh sej je na Gorenjskem zgodilo šestnajst   prometnih  nesreč,  med  njimi  polovico s  telesnimi poškodbami.

V  štirih  nesrečah so bili udeleženi kolesarji, v po dveh pa motoristi in udeleženci z osebnimi avtomobili.

Nesreče  kolesarjev  so  policisti obravnavali na Pokljuki, v Ratečah ter v Kovorju  in  Bohinju.  Razlog za padce je pretežno v neprilagojeni hitrosti vožnje kolesa. Kolesarji so po podatkih policije lažje poškodovani.

Motorist  in  potnik  na motorju sta bila v nesreči udeležena v Cerkljanski Dobravi in Visokem. V prvi nesreči, ki se je zgodila v petek zvečer, sta se
oba  huje  poškodovala,  vendar  po  podatkih  policije  njuno življenje ni ogroženo.  Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost vožnje. Na Visokem pa je  motorist  včeraj  pozno  popoldan padel po tleh in trčil v stanovanjsko hišo.  Tudi  on je po prvih podatkih težje poškodovan in tudi v tej nesreči okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost vožnje.

V  še  dveh  nesrečah  so  bili udeleženi vozniki z osebnimi avtomobili. Na Jezerskem  je  voznik  trčil  v  prometno  signalizacijo in odbojno ograjo.
Voznik  nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja. Na območju Krvavca pa sta bila  v  nesreči  udeležena voznica in voznik, ki sta en drugemu pripeljala nasproti.