Na Brniku policisti zasegli tujcu večjo količino heroina

vir: policija.si

Policisti Postaje letališke policije Brnik so včeraj zvečer pri izvajanju mejne kontrole tujcu zasegli večjo količino prepovedane droge heroin.

Državljan Srbije je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana z letalom pripotoval iz Turčije, prepovedana droga pa je bila v temeljiti kontroli najdena v njegovem potovalnem kovčku. Drogo, ki je skupaj z embalažo tehtala okoli 4 kilograme, je imel skrito v tako imenovani “dvojni steni” potovalnega kovčka, ki je bil posebej prirejen za tihotapljenje droge.

Brniški policisti so kaznivo dejanje zaznali v okviru rednega dela pri zelo temeljitem izvajanju mejne kontrole. Na črnem trgu je tolikšna količina prepovedane droge heroin pri prodaji “na veliko” vredna med 60.000 in 80.000 evri, pri ulični prodaji pa še bistveno več.

Tujcu je bilo zaradi suma kaznivega dejanja odrejeno pridržanje po predpisih o kazenskem postopku in bo po izvedenih aktivnostih kriminalistov Sektorja kriminalistične policije kranjske policijske uprave s kazensko ovadbo priveden na pristojno sodišče.

Za kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

vir:policija.si

Za kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.