Na Brdu bo danes žrebanje tekmovalnih parov 2. kroga Pokala Slovenije

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo bo danes ob 14. uri potekal žreb tekmovalnih parov 2. kroga Pokala Slovenije.

V najbolj množičnem domačem klubskem tekmovanju sodeluje še šestnajst klubov, vključno z branilci naslova iz Domžal. Poleg Domžal v 2. krogu s pokalnim udejstvovanjem začenjajo še Maribor, Gorica in Olimpija, ki so prvo stopnico preskočili po zaslugi uspešnih predstav v pretekli sezoni.
Omenjenim ekipam se bodo zagotovo želeli izogniti nogometaši Krke, Šampiona, Aluminija, Triglava, Krškega, Cherrybox 24 Tabor Sežane, Jadran Dekanov, ptujske Drave, Kalcer Radomelj, Mure, Kopra in Celja, ki so bili uspešni v 1. krogu.

V sezoni 2019/2020 pa bo spremenjen način tekmovanja v 3. SNL, so na sredini seji odločili člani izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Klubi bodo za napredovanje v drugoligaški rang tekmovali le še v dveh ligah.

V sezoni 2018 – 2’019 bo 3. SNL še vedno razdeljena na štiri lige, v katerih bo sodelovalo 38 ekip, kasneje pa se bo tekmovanje preoblikovalo v dve ligi, v vsaki pa bo nastopalo 14
ekip. Tako je na svoji osmi seji odločil izvršni odbor NZS, potem ko je sprejel sklep, ki ga je po podrobni analizi trenutnega sistema in na pobudo nekaterih klubov pripravila strokovna služba NZS.

J.M.