Na bencinskih servisih je Gorenjec izvedel 82 tatvin goriva

vir:pixabay

Konec maja letos, so radovljiški policisti sprejeli prijavo o tatvini goriva na bencinskem servisu na območju Radovljice. Tatvine je izvedel takrat neznan storilec z osebnim avtomobilom z nameščenimi različnimi registrskimi tablicami. Storilec se je pripeljal na bencinski servis, na točilnem mestu natočil poln tank goriva, po točenju pa se je
usedel nazaj v svoj osebni avtomobil in brez plačila odpeljal.

Še isti dan so policisti v Tržiču ustavili vozilo, ki je ustrezalo znamki in tipu uporabljenega  vozila, registrske tablice pa so bile že zamenjane v prave tablice. Tablice, ki jih je osumljenec uporabil pri kaznivem dejanju, so bile skrite v avtomobilu in jih je med potjo zato, da bi prikrildejanske okoliščine tatvine, zamenjal.

Tablici so mu radovljiški kriminalisti zasegli, v nadaljnji preiskavi pa pa je bil ugotovljen utemeljen sum, da je isti osumljenec izvršil še več kot 70 drugih tatvin goriva. Poleg tega so ugotovili še 10 kaznivih dejanj v povezavi z registrskimi tablicami, ki so bile bodisi odtujene, bodisi jih je osumljenec našel in kot najdene uporabljal v tatvinah goriva.

Preiskava je pokazala, da je osumljenec pri tatvinah:

  • izvedel je 82 tatvin,
  • uporabljal tri različna osebna vozila,
  • najmanj deset različnih registrskih tablic,
  • prilastil si je okoli 3.500 litrov goriva in
  • pridobil več kot 4.500 eurov protipravne premoženjske koristi.

Za vsa dejanja je osumljen Gorenjec, ki je tatvine goriva je večinoma izvrševal na območju Gorenjske in Ljubljane, dejanja pa je z enakim pristopom kontinuirano izvrševal dlje časa, zelo intenzivno pa predvsem v letih 2015 in 2016.

V preiskavi kaznivih dejanj so kriminalisti zbrali dokaze, ki potrjujejo utemeljen sum in bodo Gorenjca za dejanja tudi kazensko ovadili na pristojno okrožno državno tožilstvo.