Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 106 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 40.

Na območju Žirov so policisti včeraj okoli 7.30 obravnavali tatvino dveh gorskih koles, ki sta se nagajali ob stanovanjski hiši in bili zaklenjeni s ključavnico. Eno kolo je bilo znamke Cannondale, tip Prophet 2 in bele barve, drug pa znamke Polygon, rdečo-črne barve. Lastnika je z dejanjem oškodoval do 2.000 evrov. O neznanem storilcu policisti zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Na območju Škofje Loke je včeraj nekaj čez 15. uro z mopedom padel 59-letni voznik in se lahko telesno poškodoval. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Moped je vozil pod vplivom alkohola 0,92 mg/l). Za prometno nesrečo mu sledi prekrškovni postopek. Zaradi visoke stopnje alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan v nadaljnji postopek pristojnemu okrajnemu sodišču.

Na območju Kranja so včeraj okoli 16. ure obravnavali 42-letno voznico, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčila v avtomobil voznika pred njo. Ta pa naprej v avtomobil drugega voznika pred njim. Za voznico policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 21. ure so gorenjski prometniki obravnavali 55-letnega voznika, ki je vozil po gorenjski avtocesti iz smeri Hrušice proti Lipcam. Z avtomobilom je trčil v delovno zaporo. Bil je pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). V vozilu je imel še dva potnika. Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so včeraj okoli 22.20 obravnavali 22-letnega voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljal izven vozišča. V nesreči je bil udeležen sam. Za njega vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so včeraj okoli 10.40 obravnavali 52- letnega moškega, ki je bil nasilen do drugega moškega in ga po podatkih s katerimi razpolagamo lahko telesno poškodoval. Sprla sta se zaradi parkiranega avtomobil na ulici. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno
tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 12. uro obveščeni o nesreči na smučišču. Smučar je med smučanjem po smučišču pred seboj dohitel smučarko in po podatkih s katerimi razpolagamo, zaradi hitrosti, ki jo ni prilagodil svojemu znanju in sposobnostim trčil v njo. Pri padcu se je lahko telesno poškodovala. Pomoč na kraju so ji nudili nadzorniki, reševalci na smučišču in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

 

Spletno uredništvo, M.V.