Mladi bodo dobili novo “pumpo”

Slika: Pixabay.com

Kranj je prvi grbinasti poligon za kolesarje, imenovan tudi pumptrack, dobil poleti leta 2018 v Britofu. Lokacija ni bila najbolj posrečeno izbrana, saj se nahaja tik ob reki Kokri in cesti, ki povezuje lokalno cesto z novo nastajajočo obrtno cono nekdanje tovarne olja Oljarica. Cesta je čedalje bolj prometna in brez javne razsvetljave, tako da to predstavlja dodatno nevarnost za mladino, ki ta poligon uporablja. Hkrati pa si mladi želijo, da bi bil pumptrack osvetljen, saj je ob veliki vročini rekreacija na tem objektu možna samo zvečer.

 

Nov grbinasti poligon na Planini

Kot sporočajo iz Mestne občine Kranj, pa so pričeli  graditi nov pumptrack, ki bo umeščen na Planini 3, točneje na Trgu Rivoli poleg otroškega igrišča. Pumptrack, ki se bo raztezal na približno 500 m2, bo namenjen različnim ciljnim skupinam, tako otrokom kot mladini, saj bo primeren za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. Vozne površine bo dobrih 190 m2, najvišja točka bo 1,3 metra nad tlemi, bo pa sestavljen iz zaobljenih grbin in zavojev, ki bodo med seboj ritmično povezani v krožno celoto.

Prihodnje leto se bo začela še gradnja nekoliko manjšega grbinastega poligona na Planini 1, točneje na zelenici poleg obstoječega fitnesa na prostem in igrišča za prstomet.