Mimoze tudi v Kranju

Festival, ki ga v pobratenem mestu Herceg Novi prirejajo od leta 1969, prvič prihaja v Kranj. Vabljeni v torek, 29. januarja 2018, ob 17. uri v mestno središče Kranja in doživite Herceg Novi od blizu.

Praznik mimoz v tem obalnem mestu pripravljajo v čast cvetju mimoz. Karavana tamkajšnjega pihalnega orkestra, mažoretk in pustnih mask je že gostovala na Dunaju, v Beogradu, Zlatiboru, Višegradu in Bijeljini, v torek, 29. januarja 2019, pa prihaja v kranjsko mestno središče. Povorko boste lahko spremljali od Mestne knjižnice Kranj do Pungerta v okviru prireditve S Krančkom v mestu.

Karavana je do sedaj naredila že več kot osemdeset tisoč kilometrov, tokrat se bo prvič ustavila tudi v Kranju. Sicer pa je skupina nastopila na uvodni slovesnosti zimski olimpijskih iger leta 1984 v Sarajevu, večkrat pa je festival odprla prva dama nekdanje Jugoslavije Jovanka Broz. Eden najstarejših festivalov, ki se sicer odvija februarja, bo prvič nastopil tudi v Sloveniji. Poleg Kranja bo povorka dan kasneje, v sredo, 30. januarja 2019, potekala tudi v Ljubljani.

Kranj in Herceg Novi sta pobrateni mesti od leta 1957. V okviru sodelovanja poteka izmenjava učencev in dijakov kranjskih osnovnih in srednjih šol, sodelovanje na področju civilne zaščite in reševanja ter izmenjava kulturnih delavcev obeh mest.