V Kranju dobro v srcu mislimo

Slika:Pixabay.com

V Kranju bodo v decembru znova izpeljali dobrodelno akcijo V Kranju dobro v srcu mislimo ter pomagali izbranim družinam, ki so se znašle v stiski. Humanitarni projekt vodita Zavod za turizem in kulturo Kranj in Društvo prijateljev mladine Kranj. K sodelovanju pozivajo vse, ki lahko pomagajo z donacijami za najšibkejše. Nekaj lokalnih podjetij in posameznikov se je klicu na pomoč že odzvalo.

Včasih težka usoda ne prizanaša in se ljudje znajdejo v hudi stiski ali brezizhodni situaciji. Takrat je pomoč prijatelja ali znanca velikokrat edina luč, ki sveti na koncu predora. Z željo, da vsak od nas vidi svetlo prihodnost in ker si sleherni človek zasluži dostojno življenje, v Kranju tudi letos nadaljujejo humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo.

Zgodbe izbranih družin, ki so se znašle v stiski, so težke. Zato zdaj potrebujejo pomoč bolj kot kdaj koli prej. Nekatera podjetja in posamezniki so se na pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca že odzvali. »Naprošam pa tudi tiste občanke in občane, ki si to lahko privoščijo, da stopijo z nami na to dobrodelno pot in nam s sredstvi pomagajo osrečiti tiste naše krajane, ki nas ta hip najbolj potrebujejo. Naj vedo, da v težkih časih niso sami in da – kot je lepo zapisal že naš največji pesnik France Prešeren – dobro v srcu mislimoPomagajmo jim vsaj za kratek čas narisati nasmeh na obraz in temačne dni spremeniti v svetle, polne upanja,« je ob tem povedal kranjski župan.

Stiske nekaterih so res velike:                                                                        »Sem babica treh mladoletnih vnukov, ki so ostali v moji oskrbi. S 500 evri pokojnine se trudim vsem trem priskrbeti osnovne stvari, saj se starša ne vključujeta v preživljanje otrok. Vse bi dala za njih. So skromni in sploh ne vem, kako naj jim omogočim vse, kar potrebujejo.«                                                »Sem mamica, z dvema otroka, starima 7 in 8 let. S podporo strokovnih služb sem sebi in otrokoma zagotovila osnovno varnost in živimo v najemnem stanovanju. Se pa soočamo s hudimi osebnimi in finančnimi stiskami.«                                    »Smo sedemčlanska družina iz Kranja, s štirimi šoloobveznimi in enim predšolskim otrokom. Sem mama invalidka III. kategorije. Ker mož zaradi hudih zdravstvenih težav ne more več opravljati dela, se preživljamo samo z mojo invalidnino. V pomoč nam je tudi otroški dodatek. Eden od najinih otrok pri razvoju potrebuje dodatno pomoč. Ne zmoremo več. Smo v hudi finančni stiski, zato nam humanitarni projekt predstavlja veliko upanje.«

Družinam lahko pomagamo, da na številko 1919 pošljemo sporočilo KRANJ5 in tako prispevamo 5 evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T2.

Lahko pa s sklicem 500-21112020 nakažemo prostovoljni prispevek na TRR Društva prijateljev mladine Kranj  SI56 6100 0000 5487 540, odprtem pri Delavski hranilnici, d. d., Ljubljana.

Družine, med katere se bo razdelilo zbrane prostovoljne prispevke, so bile izbrane po predlogih OŠ Simona Jenka, OŠ Matija Čop, OŠ Helene Puhar, OŠ Predoslje, OŠ Orehek ter CSD Gorenjska, enote Kranj.