Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 88 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 42.

Jeseniški policisti so včeraj malo pred 22. uro obravnavali tatvino torbice. Neznani storilec je potnici odtujil torbico, medtem, ko je med vožnjo na vlaku za kratek čas zaspala.

Na območju Kranja je bilo včeraj vlomljeno v osebni avtomobil. Neznani storilec je razbil steklo na vratih in iz notranjosti vzel torbico z vsebino. Lastnico je oškodoval za več kot 2.000 evrov. V obeh primerih policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno
državno tožilstvo.

Kranjski  policisti so okoli 13.20 obravnavali prometno nesrečo v križišču, kjer  je  voznica izsilila  prednost  vozniku.  Oba  sta  bila  z osebnimi avtomobili. Voznik  je  bil lahko telesno poškodovan. Policisti za voznico vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski  prometniki  so  včeraj  okoli  7.30  na  območju Kranja ustavili 22-letnega voznika, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja  za  to kategorijo.  Avtomobil  so  mu  zasegli.  Voznika  so z obdolžilnim  predlogom  predlagali pristojnemu  okrajnemu  sodišču.

Včeraj okoli 20. ure so imeli na območju Jesenic v postopku še 28-letnega voznika, ki  je tudi vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Vozniku je hitri test na prepovedano drogo pokazal pozitivni rezultat. Odrejen  mu  je  bil  strokovni pregled.  Zaradi  vožnje  brez vozniškega dovoljenja  so  mu  avtomobil zasegli. Voznika so z obdolžilnim predlogom predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Policisti  so  imeli  včeraj  okoli  17.30  na  območju  Kranja  v postopku 25-letnega voznika, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja  za  to  kategorijo.  Avtomobil  so  mu  zasegli.  Voznika  so z obdolžilnim predlogom predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Jeseniški policisti so včeraj okoli 16.30 obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Do vpitja in žaljenja med sosedoma je prišlo zaradi težav pri parkiranju avtomobilov. Za enega vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so včeraj malo po 21. uri obravnavali spor med voznikom plužnega vozila in občanko. Policisti za moškega vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so včeraj nekaj po 20. uri prejeli prijavo o nasilju v družini. Moškemu je bila izrečena prepoved približevanja do izven zakonske partnerice. O dejanju zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. Obveščali bodo pristojno državno tožilstvo.

Kranjskogorski policisti so okoli 20.30 obravnavali spor med izvenzakonskima partnerjema. Moškemu so izdali plačilni nalog.

Škofjeloški policisti so malo pred 21. uro obravnavali nedostojno vedenje moškega do starejše osebe. Med intervencijo v zasebnem prosotoru se moški ni umiril in s kršitvijo ni prenehal, zato so mu policisti odredili pridržanje. Za njega vodijo prekrškovni postopek.

Divjad je bila povožena na območju Voklega.

Spletno uredništvo, M.V.