Matej Mohorič že testiral poligon

Slika: MO Kranj

Vzpon na Šmarjetno goro bo odslej mogoče popestriti še z dodatno vadbo oziroma raztezanjem, saj so na parkirišču ob vznožju tega priljubljenega kranjskega hriba Skupina SIJ, Olimpijski komite Slovenije in Mestna občina Kranj odprle poligon za vadbo na prostem. Ta ima tudi svojega ambasadorja, uspešnega kolesarja Mateja Mohoriča, ki se je udeležil slovesne otvoritve.

Jekleni poligon v Kranju je eden od skupno v Sloveniji zdaj že 16 takih po vrsti, ki ga je Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla postavila v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in ob podpori lokalnih skupnosti. Začetek projekta jeklena volja sega v leto 2014, ko so se v Skupini SIJ odločili, da želijo skupnostim, v katerih delujejo njihove družbe in živijo njihovi zaposleni z družinami, ter drugim lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem.

Skupina SIJ je donirala plezala, ki so plod lastne izdelave in so iz jekla, najširše uporabljanega materiala na svetu – tudi v športni infrastrukturi, OKS pa je vezni člen in koordinator med podjetjem in lokalnimi skupnostmi pri uresničevanju teh projektov, skrbi pa tudi za promocijo in otvoritve poligonov.