Manfred Weber: “Drugi so sledili, on je bil prvi!”

Slika: Nova24TV

Da je Slovenija s trenutno vlado, predvsem pa z državniško držo, pogumom in odločnostjo njenega predsednika Janeza Janše, ena najpomembnejših držav Evrope, je na včerajšnji konvenciji Slovenske demokratske stranke potrdil tudi vodja Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber, ki je bil gost konvencije Slovenske demokratske stranke v Medvodah. Izpostavil je neverjeten pogum predsednika Vlade RS Janeza Janše, ki je v prvih dneh agresije na Ukrajino obiskal oblegani Kijev in s tem pokazal pot do rešitve ukrajinske krize ostalim svetovnim voditeljem.

“V vojnih časih rabimo stabilnost, v vojnih časih rabimo voditelje, ki vedo, kaj je potrebno storiti,” je na zaključni konvenciji Slovenske demokratske stranke izjavil Manfred Weber, vodja Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu.

Poudaril je tudi izjemne gospodarske dosežke slovenske vlade, ki kljub krizi zaradi korona virusa in ukrajinske krize vodi trdno in stabilno gospodarsko politiko. Navdušen je bil nad visoko gospodarsko rastjo, rekordno nizko brezposelnostjo ter nad pokojninami, ki so se v zadnjih dveh letih povišale skoraj za petino.

 “Rezultati v zadnjih dveh letih so odlični in lahko ste ponosni na to,” je poudaril Manfred Weber.

Na konvenciji je pohvalil tudi izjemno vodenje Evropske unije v drugi polovici lanskega leta, ko ji je predsedovala Slovenija.