Poleg vseh radosti, ki jih prinaša starševstvo je slednje namenjeno tudi poglobljenemu spoznavanju samega sebe. Otrok je namreč največji učitelj tako meni kot staršu, kot tudi vzgojiteljici ali učiteljici. Če želimo, da se bo otrok spreminjal, je potrebno začeti spreminjati samega sebe.

Mag. Andrej Debeljak:

V svoji zasebni praksi opažam, da ljudem pogosto manjka osnovno zavedanje o tem, kako funkcionira človekova psiha in seveda tudi znanje o tem kako rešiti probleme s katerimi se človek srečuje. Ni človeka, ki ne bi imel problemov. Vsi jih imamo. Gre predvsem zato, kako jih človek rešuje. Zanikanje, »tiščanje glave v pesek«, bežanje od nastale situacije ali pa umik v različne odvisniške situacije kot so deloholoziem, alkoholizem, popolna kontrola ali odklop niso zdravi in tudi ne varni načini reševanja nastalih težav. Tudi večina telesnih težav in obolenj ima svoj vzrok v potlačenih čutenjih, ki se jih posameznik ne zaveda.

torek 7.3.2023 bo v prostorih Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice) potekalo predavanje mag. Andreja Debeljaka: Otrok zrcalo svojih staršev.

Prijave [email protected] ali 04/581 34 15 (Ana Morticia Štempihar-Razvojna agencija Zgornje Gorenjske) – število mest je omejeno!

Projekt sofinancirajo Občina Bled, Občina Bohinj, Občina Gorje, Občina Jesenice, Občina Kranjska Gora, Občina Radovljica in Občina Žirovnica.

Spletno uredništvo, M.V.

Vir: Občina Bohinj