Luč miru bo 21. decembra prišla tudi v Kranj

V četrtek, 21. decembra, bodo skavti tudi letos v Kranj prinesli luč miru iz Betlehema.

V želji, da bi akcija dosegla čim več ljudi, bodo skavti Triglavskega stega iz Kranja, letošnjo lučko miru prinesli na Glavni trg. Na prizorišču osrednjih dogodkov Prešernega decembra, bodo imeli  v sklopu božično novoletnega sejma, postavljeno svojo stojnico, ki bo na Poštni ulici od 16.00 do predvidoma 19.30.

Luč miru iz Betlehema je dobrodelna akcija, ki poteka v Sloveniji že 27 let, plamen luči pa oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi in sprejemanje različnosti. Želja in namen dobrodelne akcije je, da bi plamen luči miru na božični večer gorel v čim več domovih, s prostovoljnimi prispevki pa bi olajšali življenje pomoči potrebnim.

Z letošnjim dobrodelnim namenom želijo stopiti naproti otroku in njegovemu prvemu družbenemu okolju – družini. Več o dobrodelnosti je zapisano na spletni strani.

Kranjski skavti bodo lučko miru predali tudi županu Mestne občine Kranj, Boštjanu Trilarju in k prevzemu plamena lučke miru povabili tudi vse občane oz. obiskovalce Kranja.

Nekaj svečk bodo skavti prinesli s seboj, vsi pa ste lepo vabljeni, da plamen luči prevzamete s svojo svečko.

Letošnja poslanica Luči miru iz Betlehema z naslovom PUSTIVA SE VNETI se glasi:

»Začelo se je v votlini, daleč stran od mene in tebe, ko se je zgodil čudež. Prišel je za vse, da bi vžgal naša srca. Bil je kot prižgana sveča, ki sveti le tako, da se daruje. Mnogi so se bali, da bi se jih plamen dotaknil, tiste pa, ki so ga sprejeli, je povabil, da svetijo skupaj in vnemajo druge. Prepotoval je dolgo pot, da je danes lahko pred menoj in pred teboj. Kaj bova naredila z njim? Lahko se obrneva stran in sva še naprej pusti sveči, ki se bojita, da bi se ju plamen dotaknil. Ali pustiva, da iz mene in tebe naredi naju, da ga širiva naprej. Kaj bova vzela danes? Je zopet dovolj samo sveča ali bova tokrat sprejela plamen?«

Vljudno vabljeni!