Še teden dni je do lokalnih volitev in kandidati za župana Kranja organizirajo različne dogodke, v katerih nagovarjajo volivce, da naslednjo nedeljo prav  njim oddajo svoj glas. Dogodek sta včeraj organizirala dva neodvisna kandidata – Zoran Stevanović in Ivo Bajec.

Na obe vabili smo se v uredništvu tudi odzvali.

Piknik na Slovenskem trgu

Neodvisni županski kandidat Zorana Stevanovič je skupaj s kandidati svoje liste Kranjčane povabili na piknik – shod podpore na Slovenski trg. Pred občinsko stavbo v Kranju je bilo vzdušje prijetno in sproščeno, v ospredju je bilo predvsem druženje.

Kandidata za župana in člane njegove liste je obiskala velika množica podpornikov vseh generacij. Med njimi so stekli številni prijateljski pogovori, na zelo dobro organiziranem pikniku pa je bilo odlično poskrbljeno za dobro jedačo in pijačo.

Prireditev v Domu krajanov Primskovo

Svoj shod podpore je včeraj, pod sloganom Skupaj za Kranj in Gorenjsko, pripravil tudi drugi neodvisni kandidat gospod Ivo Bajec, ki pa kot neodvisni kandidat uživa podporo kar treh političnih strank in sicer Slovenske ljudske stranke (SLS), Nove Slovenije (NSI) in Slovenske demokratske stranke (SDS).

Dvorana na Primskovem je bila nabito polna, vse prisotne podpornike pa so najprej nagovorili Janez Porenta – predsednik MO SLS Kranj, kot organizator včerajšnje prireditve, Irena Dolenc – predsednica MO NSi Kranj in kot tretji je prisotne nagovoril mag. Branko Grims – predsednik MO SDS Kranj. Za dobro vzdušje je ves čas skrbel ansambel Zarja iz Tržiča.

Gospodu Ivu Bajcu so podporo izrazili tudi posebni gosti večera. Najprej je v imenu stranke SLS spregovoril predsednik stranke Marjan Podobnik. Sledile so besede podpore Valentina Hajdinjaka, podpredsednika stranke NSi, ki se je dogodka udeležil namesto predsednika Tonina (rojstvo otroka). Kot zadnji gost večera je prisotne nagovoril predsednik SDS, Janez Janša.

Zaključni govor je imel gospod Ivo Bajec, ki je predstavil svoj program in pri tem nazorno utemeljil svojo kandidaturo. Predstavil je tudi svojo vizijo vodenja Občine  Kranj in se vsem prisotnim zahvalil za široko podporo.