Letošnji tek so prilagodili razmeram

Slika: Pixabay.com

Prireditelji 4. Teka za Kranj Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja, so se dobro znašli pri prilagajanju korona razmeram in med 19. septembrom ter 10. oktobrom 2020 organizirali športno-rekreativni dogodek v virtualni obliki in privabili več kot 100 udeležencev. Ljubitelji športa in dobrodelnosti so lahko izbirali med dvema razdaljama (10 km in 3,3 km), trase pa so si izbrali sami. Zaradi upoštevanja zaščitnih ukrepov proti širjenju okužbe s korona virusom so tekli individualno. Organiziran je bil tudi pohod, pohodniki pa so odkrivali naravne lepote Poti Jeprškega učitelja na desnem bregu Save, med Drulovko in Bregom ob Savi.

Najhitrejši čas teka na 10 km sta vknjižila večkratni zmagovalec Teka za Kranj Dino Grbić s časom 33:57 v moški konkurenci in Jera Rakovec Nahtigal s časom 51:41 v ženski. Na 3,3 km sta bila najhitrejša Sebastjan Gregorin (11:22), ženski naslov je ubranila Maruša Cijan Brkič (11:34).

Dogodek se bo zaključil s podelitvijo priznanj in pokalov, ko bodo razmere to dopuščale.

»Kranj je tudi v zahtevnih razmerah, ki jih v vsakdanje življenje vseh nas prinaša novi korona virus, potrdil sloves športnega mesta. Veseli me, da ljudje skrbijo za svoje zdravje z rednim gibanjem ter da so se v takem številu individualno udeležili virtualne tekme,« je z odzivom zadovoljen župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec.

Prireditelji 4. Teka za Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja se vsem udeležencem in pokroviteljem zahvaljujejo za sodelovanje ter verjamejo, da bo peta izvedba dogodka ponovno potekala po ulicah starega mestnega jedra Kranja, 9. oktober 2021.