Kuharska domišljija vas lahko pripelje do nagrade

Slika: Center za trajnostni razvoj podeželja

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v okviru programa Podeželsko razvojno jedro vabi vse ljubitelje kuhanja, da se pridružijo akciji Predlagaj najboljše kosilo ali večerjo iz lokalnih sestavin… in prejmi košarico lokalnih dobrot.

Udeležba v akciji je namenjena občanom Mestne občine Kranj, Nakla, Preddvora, Šenčurja, Jezerskega in traja do 31. januarja 2021. V Centru za trajnostni razvoj podeželja si želijo, da pri pripravi recepta predvidite uporabo pridelkov oziroma živil, ki jih v tem letnem času lahko ponudijo lokalni ekološki pridelovalci iz osrednje Gorenjske in predlagate svoje najboljše kosilo ali večerjo, za kar jim morate poslati recept. Recepti so lahko tradicionalni, lahko pa uporabite svojo domišljijo in sestavite malo drugačen recept.

Po zaključku akcije bodo tri najboljše predloge nagradili z velikim zabojčkom dobrot lokalnih ponudnikov iz osrednje Gorenjske, še sedem pa z posameznimi izdelki. Nekaj prejemnikov praktičnih in okusnih nagrad bodo izbrali tudi z žrebom. Recepte bodo objavili na svoji spletni in Facebook strani ter na spletnih straneh vključenih občin.

Svoje recepte pošljite na:  [email protected]