Kronika

V okolici Kranja so policisti včeraj obravnavali požar na zabojniku o odpadno embalažo. Škoda in posledice niso nastale. Kranjski policisti so včeraj obravnavali kurjenje odpadne embalaže na javnem kraju. Zaradi suma prekrška bodo policisti obvestili pristojni inšpekcijski organ.
Policisti so včeraj obravnavali dva ugriza psa. V enem primeru je bil pes spuščen. Policisti opozarjajo lastnike psov, da imajo na javnih krajih in dvoriščih pse pod nadzorom, sploh sedaj, ko prihaja do uporabe pirotehnike in se žival lahko hitro splaši.
Na Planini v Kranju so policisti včeraj obravnavali prijavo rabe pirotehnike, ki je vznemirjala občane. Oseb niso izsledili. Iz Policijske uprave Kranj pozivajo k spoštovanju predpisov s področja pirotehničnih izdelkov brez motenj javnega reda, ogrožanja in povzročanja škode.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali dva primera. V Podlubniku je storilec včeraj sredi popoldneva na javnem kraju odtujil odloženo stvar brez nadzora. Na Ambrožu pod Krvavcem so kranjski policisti včeraj obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil, zato prosijo voznike, da v vozilih ne puščate vrednih stvari, ker je vanje lahko vlomljeno v zgolj nekaj sekundah in upoštevajte, da storilci poznajo vsa skrita mesta. Ravno tako pazite na stvari na javnih krajih in ne omogočajte priložnosti tatovom.