Kronika: Zasegli so dve vozili voznikoma, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Na Jesenicah ponovno vlomi v kleti.

Gorenjski policisti so zasegli dve vozili, oba voznika sta bila pod vplivom alkohola.

  • Prvi voznik je že zgodaj zjutraj po gorenjski avtocesti vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotester pa je pokazal 0,39 mg/l. Voznik tudi ni uporabljal varnostnega pasu.
  • drugo vozilo pa je bilo včeraj popoldan zaseženo vozniku, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola – 1,07 mg/l. Voznika so policisti ustavili v Naklem. Na osebnem avtomobilu je imel nameščene registrske tablice drugega vozila.

Oba voznika sta bila ustavljena zaradi vidne nezanesljive vožnje, kar je učinek alkohola na
voznika. Oba voznika sta bila zaradi prekrškov v prometu obravnavana že v preteklosti in jima je veljavnost vozniških dovoljenj zaradi ukrepov prenehala.


Na Jesenicah so policisti prejeli prijave o vlomih v kleti stanovalcev na Cesti Revolucije in Cesti maršala Tita. Po do sedaj zbranih obvestilih, je bilo odtujeno sivo gorsko kolo manjše vrednosti znamke Scott Aurora Mx35.


Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo o nasilnem vedenju več oseb na javnem kraju. Kasneje so ugotovili, da ne gre za množično kršitev, temveč se je
do druge osebe nasilno vedel domačin. Domačin je bil pod vplivom alkohola in je s vsojim vedenjem in kršitvami nadaljeval tudi, ko so ga obravnavali policisti.
Kršitelja so pri kršitvi zalotili,  zaradi neupoštevanja ukrepov policistov pa je obstajala dejanska nevarnost, da bo še naprej delal prekrške. Zato je bil na policijski postaji pridržan do streznitve.


Začela se je kurilna sezona in velja opozoriti, da je pri kurjenju potrebna pazljivost.

  • Jeseniški policisti so včeraj popoldan obravnavali prijavo o požaru v kurilnici stanovanjske hiše. Ugotovili so, da se ogenj v prostoru sicer še ni razvil, požar pa je bil preprečen že ob tlenju. V prostoru so ob peči našli neprimerno odložen pepel in ostanke žerjavice.
  • Danes ponoči pa je gorel objekt na Ambrožu pod Krvavcem. Po prvih podatkih zagorelo pri tramovih ob dimniku. Zagorela je streha lesenega objekta.