Kronika: Vožnje pod vplivom alkohola, mladoletnik pijan na kolesu. Zaklepajte stanovanja – v Kranju se je prosto sprehajala po stanovanju

Pixabay

S PU Kranj ponovno poročajo o izločitvi štirih voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

V treh primerih so bili obravnavani vozniki osebnih avtomobilov:

  • že dopoldan so v Tržiču izločili voznika, ko je pri njem preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,65 mg/l alkohola;
  • v Kranju je imel voznik v izdihanem zraku 0,30 mg/l,
  • v Kranjski Gori pa 0,35 mg/l alkohola.

Pozno zvečer pa so na območju Radovljice gorenjski prometni policisti vožnjo prepovedali mladoletnemu kolesarju z 0,52 mg/l alkohola. O prekršku so policisti obvestili starše, o dejanju mladoletnika pa bodo obveščali še pristojno okrajno sodišče.

Iz prometa pa je bil  izločen tudi voznik, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, avto pa so mu zasegli.


Jeseniški policisti so včeraj poostreno nadzirali gostinske obrate in preverjali, kako se gostinci držijo  Zakona o omejevanju porabe alkohola. Kontroliranih je bilo več obratov. V dveh obratih so ugotovili kršitve te zakonodaje – šlo je za strežbo žgane pijače osebi še pred 10. uro dopoldan, v drugem primeru pa v prostoru ni bilo obvestila glede prepovedi točenja alkohola.


Na Jesenicah so včeraj popoldne policisti obravnavali vlom v objekt na Cesti železarjev, ukraden je bil tablični računalnik ter manjši znesek denarja.

Na Železniški ulici v Lescah pa je bilo danes ponoči vlomljeno v prodajalno.


Kranjski policisti so včeraj popoldan v Žabnici obravnavali prijavo občanke, da je v njeno stanovanjsko hišo vstopila ženska in se je po objektu prosto gibala dokler
je ni opazila in vprašala kaj želi.Stanovanjska hiša je bila odklenjena.  Le-ta ji je odgovorila, da ji je slabo in prosila za vodo, potem pa je hišo zapustila.

Policisti so osebo na podlagi opisa identificirali. Kljub temu, da do kaznivega dejanja ni prišlo, velja opozoriti, da v prav takih okoliščinah storilci izvršujejo drzne tatvine iz stanovanj ali stanovanjskih hiš. Storilec je lahko eden, lahko jih je več, v ravnanjih pa preusmerjajo pozornost potencialnih oškodovancev, da bi vstopili in se gibali po
bivališčih. Pri tem bi skali vredne stvari oziroma predvsem denar in zlatnino, kar je potem tudi največkrat ukradeno.  Zato občanom in občankam svetujejo:

  • dosledno zaklepanje vrat, tudi ko ste lastniki doma,
  • stalen nadzor nad osebami, ki jih ne poznate  in se gibajo okoli nepremičnih ter
  • ustrezno skrb za premoženje in vredne predmete.

V primeru suma ali možnega oškodovanja dogodek čim prej prijavite policiji.


Občan je obvestil policiste, da je že preko vikenda dvema osebama (ocenil je, da gre za tujca, ki potrebujeta pomoč) v Kranju prostovoljno dal denar. Denar naj bi  potrebovala za popravilo vozila in pot domov. Ko ju je čez nekaj dni ponovno opazil v Kranju, je posumil, da je bil pri dajanju denarja zaveden.

Policisti zato opozarjajo na previdnost pri dajanju denarja nepoznanim osebam in na tveganje za možne goljufije.