Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 149 klicev.

Posredovali so v 51. interventnih dogodkih, od katerih je bilo 11 s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu v avtomobil; 14 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in štirje o prometni nesreči z materialno škodo; 10 s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru in šest o raznih dogodkih.

Dva vloma v avtomobil:
Radovljiški policisti so bili včeraj nekaj čez 17.30 obveščeni o vlomu v tuj avtomobil na območju Radovljice. Storilec je nasilno odprl vrata in si prilastil nekaj sto evrov gotovine, ki jih je imel lastnik v denarnici in v predalu armaturne plošče.

Radovljiški policisti so včeraj okoli 22.30 obravnavali še en vlom v parkiran avtomobil in to na območju Begunj. Storilec si je po nasilnem vstopu v notranjost vozila prilastil okoli 100 evrov gotovine, ki je bila v denarnici na sredinski konzoli. Policisti o obeh dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Gorenjski policisti občankam in občanom ter vsem obiskovalcem Gorenjske svetujejo:
– da vozila parkirajte na osvetljenih parkiriščih ali krajih;
– jih zaklepajte, okna zapirajte in na vidnih mestih, kot kjerkoli drugje v vozilu, ne puščajte vrednejših predmetov;
– da imejte svoje osebne predmete (torbice, denarnice, mobilne telefone, očala itd.) vedno s seboj in pod nadzorom. S tem boste zmanjšali možnost, da bi bilo vlomljeno v vaše vozilo.
– da v denarnici ali ob kartici ne hranite PIN številk bančnih kartic, s tem boste zmanjšali možnost dviga denarja!

V primeru, da se to zgodi, takoj pokličite št. 113 in se ničesar ne dotikajte, da ne bi uničili sledov storilca. Bodite pozorni na dogajanje v okolici in v primeru zaznanih posebnosti (npr. osebe, ki se nenavadno vedejo in si ogledujejo okolico, vozila in vzbujajo pozornost, da bodo izvršile kaznivo ravnanje) vas prosimo, da takoj pokličete na najbližjo policijsko postajo ali na št. 113 ali na anonimni telefon 080 1200 in podate informacijo naprej policistom. Vnaprej hvala za vaše sodelovanje.

Včeraj okoli 13.30 so policisti na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, obravnavali 23-letnega tujega kolesarja, ki je kolesaril med odcepoma Brezje in Radovljica. Izdali so mu globo v znesku 150 evrov.

Spletno uredništvo