Kronika: Poleg nesreče motorista in vlomov še voznik, ki se najprej ni ustavil, nato se je upiral, potem…

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • sedem obvestil o prometnih nesrečah,
  • šest prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in
  • štiri v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev
    denarja.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

V Bohinju se je včeraj popoldan v prometni nesreči huje poškodoval motorist. Motorist je v ovinku, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje motornega kolesa, izgubil nadzor nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. S kraja nesreče je bil odpeljan v jeseniško bolnišnico in je zaradi povzročitve prometne nesreče obravnavan v prekrškovnem postopku.

V prometnih nesrečah, ki so se zgodile na gorenjskih cestah, so bili motoristi telesno poškodovani v več kot polovici primerov. V vsaki peti so utrpeli hujše poškodbe. Glavna vzroka  za nesreče z njihove  strani sta neprilagojena hitrost vožnje ter nepravilna stran in smer vožnje. S strani drugih voznik je glavni razlog neupoštevanje pravil o prednosti. Ti dejavniki vožnje zato prinašajo določeno tveganje, ki ga je mogoče zmanjšati s previdno in varno vožnjo, vidnostjo, predvidevanjem, opazovanjem ter pravočasnim zaviranjem in ustavljanjem.

V Naklem je neznani storilec vlomil v poslovni prostor in odtujil orodje, v Struževem pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Odtujen je bil nakit. Danes ponoči je bilo v Kovorju vlomljeno v pomožni objekt, odtujeni sta bili motorni žagi.

Jeseniški policisti so danes ponoči v prometu ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki dlje časa ni ustavil na modre luči in zvočne znake. Po ustavitvi pa se je še upiral. Policisti so vozniku odredili hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven, nato pa še strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Voznik za vožnjo osebnega avtomobila ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa so bile nameščene druge registrske tablice. Avtomobil so policisti tudi zasegli, proti vozniku pa še vodijo postopek.

Vir: PU Kranj