Kronika: Po avtocesti z 226 km/h, vlomi in “prodajalka”oblačil, ki je ukradla denar

S PU Kranj so sporočili, da so v  zadnjih 24 urah policisti obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, v kar treh pa so bili udeleženi ranljivejši udeleženci.

  • Na Cesti maršala Tita na Jesenicah sta na semaforiziranem križišču pri tehničnih pregledih okoli 16.40 trčila voznik tovornega vozila in kolesarka, ki je po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe.

Okoliščine prometne nesreče policisti še preverjajo in iščejo priče nesreče, ki naj podatke prosimo sporočijo Policijski postaji Jesenice na telefonsko številko (04) 582 13 00 ali interventno številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200.

  • Popoldan okoli 16. ure so bila v Bitnjah pri Bohinjski Bistrici v hujši prometni nesreči udeležena tri vozila. Voznik osebnega avtomobila naj bi utrpel lažje poškodbe, medtem ko sta motorista utrpela hude poškodbe. V nesrečo sta bila motorista udeležena vsak s svojim motornim kolesom. Voznik osebnega avtomobila je pred nesrečo vozil v smeri Bleda, motorista pa eden za drugim v nasprotni smeri proti Bohinju. Vozila so trčila v daljšem ovinku in na smernem vozišču, po katerem je vozil voznik osebnega avtomobila. Postopek obravnavane prometne nesreče še ni zaključen, okoliščine pa kažejo na krivdo motoristov. Udeleženci so bili s kraja odpeljani v zdravstvene ustanove.
  • Danes zgodaj zjutraj so policisti v Škofji Loki je voznik trčil v peško na prehodu za pešce.

Glede na primere nesreč v zadnjem obdobju na gorenjskih cestah naj udeležence pozivajo
k bolj varni, previdni in preudarni udeležbi v prometu!

  • Na Ljubljanski cesti na Bledu je bilo včeraj ponoči vlomljeno v poslovni prostor, ukradli so več kosov računalniške opreme in več gorskih koles.
  • na Savski Loki v Kranju je storilec poskušal vlomiti  prostore podjetja.
  • Na Kokrici je bil prijavljen vlom v stanovanjsko hišo in tatvina zlatnika manjše vrednosti.
  • V Lučinah pa je storilec vlomil v objekt, a ni odtujil ničesar.

V Žirovnici so policisti obravnavali tatvino denarja iz stanovanjske hiše. V sprejeti prijavi je oškodovanka navedla, da je bila pri njej v stanovanjski hiši »prodajalka« oblačil, med ponujanjem stvari pa je izkoristila njeno nepazljivost in ji odtujila denar. Oškodovana je bila starejša občanka.

V tovrstnih kaznivih dejanjih gre za izkoriščanje priložnosti in zavestno preusmerjanje pozornosti z namenom izvrševanja tatvin iz stanovanj in stanovanjskih hiš. Žrtve so običajno starejši občani, zato jim svetujejo, naj bodo pozorni, ko jim nepoznane osebe prodajajo stvari ali ponujajo usluge. Osebe naj imajo ves čas pod nadzorom, če pa jih že spustijo v stanovanje, naj jih ne puščajo samih. Prav tako naj bodo denar, denarnice
in druge vredne stvari (npr. zlatnina) vedno tudi ustrezno shranjene.

Danes ponoči so na avtocesti obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je na relaciji Torovo – Kranj zahod vozil s hitrostjo 226 km/h. Voznika, gre za državljana Nemčije, so policisti ustavili ter mu izrekli globo 1.200 eurov in 9 kazenskih točk.