V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.323 klicev. Med 532 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 84 prometnih nesreč, 83 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

 

V 77 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani.

Ob 0.46 je na pomurski avtocesti, na relaciji Turnišče–Dolga vas, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča in pristalo na strehi. Gasilci PGD Murska Sobota in IGE Lendava so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Ob 00.47 je na Cesti na Golico na Jesenicah osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, vozilo dvignili in postavili nazaj na cesto, odklopili akumulator in nudili pomoč pri nalaganju na vozilo vlečne službe. Poškodovanih ni bilo.

Ob 1.08 je v naselju Krašči, občina Cankova, prišlo do prometne nesreče, v kateri se je osebno vozilo večkrat prevrnilo. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, usmerjali promet ter nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe.

Ob 1.23 je v kraju Volčje, občina Brežice, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ob 8.00 je na cesti Ptuj–Slovenska Bistrica, občina Kidričevo, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč ponesrečenima osebama do prihoda reševalcev NMP. Poškodovani osebi so reševalci prepeljali v SB Ptuj.

Ob 14.06 je na cesti Bistrica–Begunje v občini Tržič osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču so zavarovali kraj dogodka, vozilo dvignili in postavili nazaj na cesto. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 16.21 je v naselju Bela peč, občina Kamnik, osebno vozilo zdrsnilo s poledenele ceste v jarek. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe, odklopili akumulator, preprečili iztekanje nevarnih motornih tekočin in počistili kraj dogodka. Zaradi intervencije je bila lokalna cesta zaprta za ves promet.

Ob 17.17 sta v Birčni vasi, občina Novo mesto, trčili osebni vozili in obstali izven cestišča na brežini. Dve osebi sta ostali ukleščeni v vozilu. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in stabilizirali vozili. S tehničnim posegom so rešili ukleščeni osebi, posuli iztekle motorne tekočine, potegnili vozili na cestišče, nudili pomoč policiji in avtovleki ter počistili cestišče. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovani osebi oskrbeli in ju prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 18.25 se je na Kekčevi poti v Kromberku, občina Nova Gorica, osebni avto prevrnil na streho in obstal na cestišču. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica nudili oskrbo poškodovani osebi, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočin ter z avtodvigalom postavili vozilo na kolesa. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v bolnišnico.

Ob 21.23 sta v naselju Černelavci, občina Murska Sobota, trčili osebni vozili. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, eno osebo s tehničnim posegom rešili iz vozila ter nudili pomoč reševalcem.

Ob 21.42 sta v naselju Pesniški Dvor, občina Pesnica, čelno trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, s tehničnim posegom rešili eno poškodovano osebo iz vozila in jo predali reševalcem NMP Maribor. Reševalci so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 57 intervencij na javnih krajih in 26 v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 vlomov, 21 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 8 povzročitev telesne poškodbe, 3 nasilja v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 rop ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 137 oseb in sicer 107 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper, 7 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 36 državljanov Rusije, 28 Indije in 27 Kube.

 

Spletno uredništvo, M.V.

Slika je simbolična.