Kronika minulih dni

Na  javnih krajih so bili v Kranju in Tržiču obravnavani pretepi med posamezniki. V Tržiču sta se sprla soseda. Eden od njiju je uporabil palico, nastala pa je tudi manjša škoda na vozilu. V Kranju so po prvih podatkih trije najstniki lažje poškodovali četrtega fanta. V obeh dogodkih policisti vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja. Ravno tako v Kranju so policisti obravnavali občana, ki je udaril drugo osebo. Proti kršitelju se vodi prekrškovni postopek.

Včeraj so policisti na območju Kranjske Gore in Cerkelj na Gorenjskem poostreno nadzirali prehajanje mej občin in ugotovili kršitve odloka. Policisti pozivajo k upoštevanju ukrepov  za preprečevanje širjenja korona virusa.

Na Rupi in na Planini v Kranju so policisti obravnavali prijavo uporabe pirotehnike na javnem kraju. Oseb niso izsledili. Na Policijski upravi Kranj pozivajo k upoštevanju predpisov s področja varne uporabe pirotehnike.
Jeseniški policisti so v petek zvečer obravnavali požar na zabojniku za papir. Nastala je materialna škoda. Postopek še poteka.
V Stražišču so policisti v petek dopoldan obravnavali kurjenje odpadnega kartona v sodu. O dejanju bodo policisti obveščali drug pristojni organ.
Kranjski policisti so v petek dopoldan prevzeli najden denar, ki je bil v okolici Kranja pozabljen na bankomatu. Z njim ravnajo v skladu s predpisi o najdenih stvareh.
Na Vodopivčevi ulici v Kranju so policist včeraj obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila.

Kranjski policisti so danes ponoči na podlagi prijave obravnavali voznika, ki je bil pod vplivom alkohola (0,56 mg/l). Proti njemu je uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve prometnih pravil in prepovedi gibanja ponoči.