Kronika: Dve nesreči z udeležbo pešcev in poziv

Dve nesreči z udeležbo pešcev in poziv

Policisti danes na območju Bleda in Jesenic obravnavajo nesreči z udeležbo pešcev in s sumom na lahke telesne poškodbe. V obeh primerih sta se nesreči zgodili na prehodu za pešce. Na Jesenicah je poleg peške udeležen še voznik osebnega avtomobila.

V Spodnjih Gorjah pa je bil v nesrečo udeležen še neznani voznik z belim vozilom, ki ima značilnosti vozila tipa Renault kangoo. Nesreča se je zgodila na križišču pri trgovini Mercator v Spodnjih Gorjah, voznik pa je po trčenju odpeljal naprej proti Zgornjim Gorjam.

Policisti pozivajo voznika, naj pokliče policijo ali se oglasi na najbližji policijski postaji, priče nesreče pa prosijo, naj podatke o nesreči ali vozniku čim prej sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.


Dva odrasla moška, ki sta včeraj zvečer v prodajalni v Kranju kupovala artikel, sta osumljena, da sta pri plačevanju z rokohitrstvom, menjavami in preusmerjanjem pozornosti za okoli 50 evrov ogoljufala prodajalko. O prijavi policisti še vodijo postopek.

“S podobnimi goljufijami storilci, zlasti v trgovinah, s preusmerjanjem pozornosti v pogovoru ali pa z rokohitrstvom pri menjavi bankovcev večjih vrednosti za manjše, pridobivajo več denarja, kot so ga dali ali menjali in je za ta dejanja značilno, da si storilci pri kupovanju stvari ali v menjavah tudi po večkrat premislijo. Zato je pomembno, da posameznik, ko sprejema ali vrača denar, ves čas ve, koliko je sprejel in koliko dal. Denar mora imeti tudi ves čas pod nadzorom in pri sebi.” opozarja mag. Bojan Kos.