Kronika 29.08.2017

Slika: Pixabay

V zadnjih 24 urah so sprejeli:

  • 8 obvestil o prometnih nesrečah,
  • 2 prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in
  • 3 v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Dve nesreči s poškodbami, obakrat poškodovana kolesarja

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

  • Dopoldan je voznik z osebnim avtomobilom na križišču v Škofji Loki odvzel prednost kolesarju, ki je vozil po kolesarski stezi in je z njim trčil,
  • popoldan pa je drug kolesar v Kranju na križišču cesto prečkal ob rdeči luči na semaforju in preko prehoda za pešce ter z dejanjem povzročil trčenje v osebni avtomobil.

Kolesarja sta v nesrečah po podatkih policije utrpela lahke telesne poškodbe.

Vlomi

  • Preko vikenda je bilo na Gogalovi ulici v Kranju vlomljeno v tri kleti. Iz dveh sta bili odtujeni kolesi. V enem primeru gre za gorsko kolo znamke Merida TFS 900 črno-rdeče barve, v drugem pa za cestno kolo znamke Specialized Comb v kombinaciji rdeče, bele in črne barve.
  • V Železnikih je bilo prejšnji teden vlomljeno v počitniški objekt,
  • včeraj preko dneva pa še v stanovanje na Zoisovi ulici v Kranju, od koder je storilec odtujil manjši znesek denarja.

Goljufija  

Dve odrasli osebi sta včeraj zvečer v trgovini v Radovljici z bankovcem za 500 eurov plačali račun v vrednosti desetih eurov, po plačilu pa sta si premislila in zahtevala vračilo denarja. S pregovarjanjem in preusmerjanjem pozornosti sta prodajalca med vračilom denarja zmedla in ga v dejanju ogoljufala za okoli 200 eurov. O prijavi policisti še vodijo postopek.

S podobnimi goljufijami storilci, zlasti v trgovinah, s preusmerjanjem pozornosti v pogovoru ali pa z rokohitrstvom pri menjavi bankovcev večjih vrednosti za manjše, pridobivajo več denarja, kot so ga dali ali menjali in je za ta dejanja značilno, da si storilci pri kupovanju stvari ali v menjavah tudi po večkrat premislijo. Zato je pomembno, da posameznik, ko sprejema ali vrača denar vedno ve, koliko je sprejel in koliko dal. Denar mora imeti tudi ves čas pod nadzorom in pri sebi.

Vir: PU Kranj