Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil o prometnih nesrečah, štiri prijave kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Zaseženi žlebovi

Na območju Škofje Loke so policisti danes ponoči preverjali prijavo o sumu tatvine žlebov s cerkvenega objekta in pri izvajanju ukrepov v prometu ustavili ter obravnavali osebo, ki je žlebove prevažala v osebnem avtomobilu. Zaradi suma, da predmeti izvirajo iz kaznivega dejanja so jih policisti zasegli in še vodijo postopek.

Našel jo je v stanovanju

Občan je včeraj dopoldan na Cesti Toneta Tomšiča ob prihodu domov doživel nenavadno srečanje, saj je v svoji stanovanjski hiši zalotil neznano žensko, ki mu je v prodajo takoj začela ponujati stvari. Gre za žensko, ki je stara med 40 in 50 let, s temno poltjo, visoka je okoli 165 cm in ima temne lase. Bila je v krilu, preko ramen je imela še črno torbico, v hišo občana pa je vstopila skozi odklenjena vrata v kleti. Po do sedaj zbranih podatkih ni odtujila ničesar, gre pa nedvomno za okoliščino, ki se pojavlja pri izvrševanju tatvin v stanovanjih in hišah.

Zato apelirajo na lastnike, naj zaklepajo vrata hiš in stanovanj tudi ko so doma, v odsotnosti naj zapirajo okna, vredne stvari naj pospravijo, ob prodaji ali ponujanju stvari ali storitev od vrat do vrat naj imajo osebe ves čas pod nadzorom, »posle« pa naj iz previdnosti raje opravijo zunaj objekta. Prav tako imajo občani pravico preveriti s kom govorijo in naj v izogib morebitnemu oškodovanju vedno preverijo še okoliščine nudenja določene storitve ali prodaje, obstoj podjetja ali organizacije, za katerega oseba trdi, da ga zastopa ali zanj prodaja stvari ipd.

Vir: PU Kranj

Vir: PU Kranj