Kronika, 11.07.2017 – več o nesreči na železnici; padec osebe v vodo

Pregled dogodkov

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo, deset prijav kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in pet v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Nesreča na železnici

Včeraj okoli 18. ure je pri železniški postaji v Kranju iztirilo pet vagonov daljše tovorne vlakovne kompozicije, ki je iz smeri Jesenic proti Ljubljani prevažala tovor, eden od iztirjenih vagonov pa je ostal tudi zagozden pod nadvozom ceste čez železniško progo.

Policisti so cesto in nadvoz od križišča Iskra proti Laboram zato zaprli, gasilci so ozemljili električne žice in tirnice, ker je bila poškodovana tudi električna infrastruktura, na kraju pa so kriminalisti s pristojnimi preiskovalci včeraj že začeli z ugotavljanjem razloga za dogodek. Z ogledom in zbiranjem obvestil bodo nadaljevali tudi danes, cesta pa bo do
pridobitve informacij pristojnih o varnosti nadvoza do nadaljnjega zaprta. Obvoz je možen po vzporednih povezovalnih cestah. Poškodovanih oseb ni bilo.

Padec osebe v vodo

Policisti so v Gorenji vasi včeraj zbirali obvestila o padcu ženske v vodo, ki je bila s kraja prepeljana v ljubljanski klinični center. Žensko je v vodi opazila občanka in je druge hitro opozorila na dogodek. Okoliščine dogodka policisti še preverjajo in zbirajo obvestila.

Vir: PU Kranj