Kranjski občinski redarji bodo poostrili nadzor

V občini Kranj so zaradi visokega števila obolelih s korona virusom konec preteklega tedna zaprli športna in šolska igrišča. Praznični konec tedna in lepo vreme sta privabila na prosto številne občanke in občane, mnogi izmed njih pa niso upoštevali, da zadrževanje na športnih in šolskih igriščih ni dovoljeno. Na nogometnem igrišču v Britofu je morala posredovati celo policija.

Zaradi velikega števila kršitev bodo kranjski občinski redarji izvajali poostren nadzor nad uporabo športnih igrišč, igral ter zunanjih fitnesov, kjer se zbira večje število ljudi.

Kljub omenjenim omejitvam pa Mestna občina Kranj v času soočanja z epidemijo covid-19 spodbuja svoje občanke in občane h gibanju in individualni športni rekreaciji ob upoštevanju zaščitnih ukrepov, saj si tudi s tem krepijo imunski sistem. Hkrati pa opozarjajo, da na sprehajalnih in planinskih poteh niste sami.

Vse ljubitelje vzponov na Sv. Jošta pa obveščajo, da bo danes zaradi asfaltiranja med 12. in 16. uro zaprta cesta med Čepuljami in Planico.