Kranj v akciji da zaustavi širjenje virusa

V Mestni občini Kranj pritrjujejo naslovu pravkar izdane knjige najboljše slovenske chefinje Ane Roš: da za dežjem posije sonce. Temu cilju se želijo z intenzivnim delom čimprej približati tudi sami, že zdaj pa zagotoviti čim bolj znosno življenje Kranjčankam in Kranjčanom.

Na seznamu prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati na domu, pri varstvu otrok ali dostavljanju hrane starejšim ali obolelim za virusom, je že 112 ljudi. Med njimi so občani, zaposleni v MOK, prostovoljci iz enot za zaščito in reševanje ter iz kranjskih zavodov in organizacij.
Razvoz hrane poteka brez zapletov, sodelovanje z Mercatorjevim osebjem, ki pripravlja pakete, prav tako, odzivi ljudi pa so zelo pozitivni, so povedali prostovoljci, ki so že bili v akciji.

Komunala Kranj je danes začela z razkuževanjem najbolj kritičnih, torej obleganih zunanjih točk. Razkuževali bodo ograje, klopi in kljuke pri Zdravstvenem domu Kranj, domu upokojencev, trgovinah …, pa tudi gumbe na semaforjih. MOK bo, skratka, naredila vse, da se vpliv virusa čim bolj zmanjša.

Živahno je tudi na vseh večjih gradbiščih, in to ob strogem upoštevanju preventivnih ukrepov, torej nedruženja oziroma skupnega zadrževanja več oseb, zagotavljanja varnostne razdalje, zaščite itd. Ob tem se preverja možnosti, da bi delo zagnali tudi na nekaterih manjših, nenujnih gradbiščih.

Še več zaščite
V domu upokojencev so dobili nujno pošiljko zaščitnih mask, v Zdravstvenem domu Kranj pa so eno od ambulant preventivno namenili le za sprejem morebitno okuženih otrok iz Kranja, Škofje Loke in Tržiča. Deluje tudi zobna ambulanta, zadnjo uro odprtja je rezervirana za morebitne okužene – vse to z namero, da osebje ostane zdravo, in zaenkrat okužb ni.

V soboto je bila tržnica vendarle odprta in po odzivih obiskovalcev, sicer ne tako oblegane tržnice kot ponavadi, je bilo za preventivo pred širjenjem koronavirusa dobro poskrbljeno. Ljudje so na ta način prišli do sveže in lokalno pridelane hrane, ponudnikom pa pridelek ni šel v nič.

Facebook stran Mestne občine Kranj je v petek presegla mejo 20.000 všečkov in tudi sicer beleži dober obisk.

Za konec še poziv župana: Držimo skupaj tako, da smo narazen! Ostanite doma in pozitivni!