Kranj bo gostil vojaško tekmovanje

Slika: Pixabay.com

Od srede pa do petka tega tedna bo na širšem območju Mestne občine Kranj potekalo 9. tekmovanje oddelkov Slovenske vojske z mednarodno udeležbo. Začelo se bo jutri z otvoritveno slovesnostjo ob 17. uri na Slovenskem trgu v Kranju, medtem ko bo tekmovanje na širšem območju Mestne občine Kranj potekalo v četrtek in petek ob jutra do zgodnjega popoldneva.

Na omenjenem tekmovanju bodo pripadniki vojska lahko preverili, kako so psihofizično pripravljeni na delovanje v različnih okoliščinah, s poudarkom na uporabnih vojaških veščinah. Tekmovalo bo enajst oddelkov Slovenske vojske ter po en oddelek oboroženih sil Češke, Hrvaške, Varnostnih sil Kosova in ZDA. Ekipe bodo štele devet pripadnikov, čakale pa jih bodo različne delovne točke za preverjanje vojaških veščin, kot so gibanje po terenu in osnove orientacije, premagovanje vodnih ovir, osnove gorništva, streljanje ter osnovne individualne vojaške in voditeljske veščine.

Tekmovanje organizira Logistična brigada s sedežem v kranjski Vojašnici Petra Petriča, medtem ko so partnerji dogodka tudi Mestna občina Kranj, Policijska uprava Kranj, ZTKK, Območno združenje slovenskih častnikov Creina Kranj, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kranj ter Zveza društev in klubov MORiS.